• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Utorak, 19.03.2024 - 06:50

Bišćanka Ema Bajrić najbolja u Evropi

Članica Kluba borilačkih sportova „Favorit BH“ još jednom je potvrdila mjesto među svjetskom kickboxing elitom. U vikendu iza nas, osvojila je najsjajnije odličje na Evropskom kupu u Karlovcu.

Podsjećamo, reprezentativka Bosne i Hercegovine je samo prije nekoliko mjeseci zasjenila konkurenciju i na Evropskom šampionatu u Makedoniji. Jedna od najboljih ovdašnjih sportašica – jednostavno je neprikosnovena u takmičarskoj kategoriji do 60 kilograma.

Njen trener Rinaldo Pikoloti posebno ističe činjenicu, kako je Ema Bajrić jedna od rijetkih sportašica, koja je u kratkom vremenskom periodu trijumfovala na ovako dva respektabilna natjecanja.

Satisfakcija za sve članove Kluba je i uspjeh mladog Rasima Alunovića. Talentovani takmičar je u Karlovcu debitovao u seniorskoj konkurenciji i zaslužio srebrenu medalju. Pažnju na sebe skrenuo je polufinalnom borbom protiv Igora Popovića iz Srbije.

U finalnom ogledu s Ukrajincem Andriom Syrotenkom, evidentan je bio nedostatak iskustva u konkurenciji najjačih. Sve u svemu, još jedan veliki uspjeh članova Kluba borilačkih sportova „Favorit BH“ iz grada na Uni, pogotovo kada se uzme u obzir da je u Karlovcu nastupilo više od 1800 takmičara iz 28 država.

  • Muhamed Sadiković
  • 12.02.2018 - 14:28

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO