• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 12.04.2024 - 22:29

Bosna XXL traži nove košarkaške talente

Najuspješnija škola košarke u Unsko-sanskom kantonu Bosna XXL vrši upis novih članova. Iza svih starosnih selekcija je izuzetno uspješno ljeto, s obzirom na osvojene šampionske titule u prvenstvima Kantona, kao i zapažene nastupe na završnicama federalnih i državnih šampionata.

Upravo u Školi košarke Bosne XXL iz Bihaća svoju karijeru je počeo reprezentativac Bosne i Hercegovine i nekadašnji NBA igrač Džanan Musa. Od trenera Edisa Subašića i njegovih saradnika košarkaški dvokorak naučila je i državna reprezentativka i prvotimka Krke iz Novog Mesta Uma Bobić. Njihovim putem krenuo je i iznimno talentovani Dino Subašić za kojeg su zainteresirani brojni evropski košarkaški velikani.

"Dinu prati nekoliko klubova iz Turske, Njemačke i Italije, a odlučili smo se da barem privremeno svoju karijeru nastavi graditi u sarajevskom Košarkaškom klubu "Koš". Mnogo je talenata prošlo kroz našu Školu i želimo nastaviti s takvim uspješnim radom. Nekoliko naših polaznika gradi impresivne košarkaške karijere, a ostali su važni i ugledni članovi društvene zajednice. Nama je rezultat uvijek bio u drugom planu, jer se baziramo na sportski i obrazovni odgoj, odnosno usmjereni  smo na razvoj talenta", kazao je trener i osnivač Škole košarke Bosna XXL i nekadašnji prvotimac sarajevske Bosne Edis Subašić.

Sve zainteresirane djevojčice i dječaci mogu se svakodnevno pridružiti svojim uspješnim vršnjacima na treninzima. Pobjedničkom timu mogu se priključiti pozivom na broj telefona 061/ 394 - 494 ili se o terminima treninga informirati na društvenim mrežama.

Najavljeno je i skoro selektiranje i testiranje u saradnji sa Pedagoškim zavodom Unsko-sanskog kantona, kao i eventualno širenje Škole košarke Bosna XXL i u druge gradove i općine našeg kantona.

  • Radio Bihać
  • 18.10.2021 - 13:29

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI