• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 13:22

'Brand Up Yourself'

Studenti Ekonomskog fakulteta u Bihaću certificirani za pravilno brendiranje proizvoda

Na Ekonomskom fakultetu u Bihaću jučer su svečano dodijeljeni certifikati za uspješno realizovan projekat Brand Up Yourself, finansiran od strane Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke i kulture, u saradnji sa bihaćkim dizajnerom Nerminom Kasupovićem.

Cilj projekta je bio naučiti studente kako dizajnirati proizvod, brendirati ga i plasirati na tržište. Radi se o prvom projektu ove vrste na Univerzitetu u Bihaću, a studenti su pokazali zavidne kreativne vještine i kroz sam projekat osmislili nekoliko proizvoda.

Realizacija projekta počela je prošle godine kroz sto sati teoretske i praktične nastave. Voditelj projekta Nermin Kasupović pomogao je studentima da nauče pravilno brendirati proizvode i usluge koristeći savremeni grafički software. Urađena su tri projekta, tri grupe studenata su osmislile svoje proizvode i simulirali njihovo plasiranje na tržište putem društvenih mreža na internetu.

Grupa koju je vodio Adnan Kantarević tako je osmislila novo pivo, napravili su dizajn i kasnije ga putem facebooka i instagrama promovirali. Smatraju da su došli do dobrih rezultata, jer su mnogi bili zainteresirani za njihov nepostojeći proizvod.

Grupa Mehmeda Mahmutovića osmislila je novi sok. I oni kažu da su nakon lansiranja informacija o novom proizvodu putem društvenih mreža, već prve sedmice dobili prve poruke i pitanja gdje se sok može kupiti.

  • Radio Bihać
  • 23.05.2018 - 11:16

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI