• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    -0 °C
  • Srijeda, 14.04.2021 - 07:24
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Brnabić: BiH prva podržala Beograd kao sjedište Transportne zajednice

Premijerka Srbije rekla kako je atmosfera na sastanku s članovima Predsjedništva BiH bila dobra

Ana Brnabić

Premijerka Srbije Ana Brnabić je, nakon radnog ručka s članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kazala da im se zahvalila na podršci koju je njena zemlja dobila od BiH, kada je riječ o tome da sjedište Transportne zajednice Jugoistočne Evrope bude u Beogradu.

Prema njenim riječima, ta vijest iz Bruxellesa stigla je tokom radnog ručka s predsjedavajućim Draganom Čovićem, te članovima Predsjedništva Bakirom Izetbegovićem i Mladenom Ivanićem. Dodala je da je to jako važna stvar za Srbiju, jer je Transportna zajednica jedna od najvažnijih regionalnih inicijativa.

"Drago mi je što sam tu informaciju iz Bruxellesa dobila upravo kada smo imali radni ručak s gostima iz BiH. Zahvalila sam im se na podršci, jer oni su ustvari nama prvi dali pismo podrške za ovo", rekla je Brnabić i nastavila:

"Sastanak je bio dobar. Više smo pričali o ekonomskim temama. Na sastancima prepodne su pokrivene neke teže teme, prije svega koje se tiču granica. Za mene je bila jedna dobra atmosfera, posebno jer je propraćena ovom lepom vesti. To su načini kako mi u regionu pokazujemo da smo ozbiljni da nam ne treba za sve što radimo Evropska unije da bismo se dogovorili."

O dešavanjima na konferenciji za medije, Brnabić nije željela previše govoriti, jer nije prisustvovala. Dodala je da ih je pitala kako je proteklo i da su svi imali različite poglede na konferenciju, te da je Izetbegović rekao "da nikada nije dosadno".

Nakon susreta s Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije i premijerkom Brnabić u Palati Srbije članovi Predsjedništva BiH su na Avali položili cvijeće na Spomenik neznanom junaku. Nakon toga planiran je sastanak s Majom Gojković, predsjednicom Narodne skupštine Republike Srbije, čime će biti zaključena zvanična posjeta Predsjedništva BiH istočnom susjedu, prenosi Anadolija.

  • oslobodjenje.ba / Radio Bihać
  • 07.12.2017 - 08:44
  • 727

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI