• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Četvrtak, 28.03.2024 - 17:41

CIK BiH: Potvrđeni rezultati izbora za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici donijela odluku o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Federacije Bosne i Hercegovine.

Prema potvrđenim rezultatima, mandati u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Federacije BiH se dodjeljuju delegatima iz bošnjačkog naroda: Džemalu Smajiću, Dženanu Đonlagiću, Kemalu Ademoviću, Safetu Softiću i Šefiku Džaferoviću.

Iz hrvatskog naroda izaslanici su Dragan Čović, Ilija Cvitanović, Marina Pendeš, Zdenko Ćosić i Zlatko Miletić.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je 16. januara potvrdila rezultate posrednih izbora i dodjelila mandate u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske. U Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske su izabrani Snježana Novaković Bursać, Želimir Nešković, Nikola Špirić, Sredoje Nović i Radovan Kovačević.

Današnjim potvrđivanjem rezultata posrednih izbora za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Federacije BiH stekli su se uvjeti za zakazivanje konstituirajuće sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

  • bhrt.ba
  • 03.02.2023 - 15:12

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO