• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    16 °C
  • Četvrtak, 23.09.2021 - 11:22
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Članovi Vlade USK potvrdili odluku o gradnji novog objekta Doma zdravlja Bihać

Članovi Vlade Unsko-sanskog kantona (USK) na posljednjoj redovnoj sjednici potvrdili su odluku o gradnji novog objekta Doma zdravlja Bihać. Odluka je prvenstveno donesena na osnovu stručne analize stanja oštećene zgrade u prošlogodišnjem potresu.

„Zvanično je donesena odluka o gradnji novog objekta i to na zemljištu uz oštećenu zgradu, koje je naravno u vlasništvu Doma zdravlja Bihać. Objekat bi trebao imati oko pet hiljada kvadratnih metara iskoristivog prostora, a menadžment bi vrlo brzo trebao krenuti u izradu idejnog rješenja“, izjavio je ministar zdravstva USK Muris Halkić.

Istakao je i kako će Kantonalna vlada u potpunosti financirati planiranu adaptaciju dijela postojećeg objekta, kao privremenog rješenja za medicinsko osoblje i pacijente.

„ Naravno da želimo što prije stvoriti adekvatnije uslove za osoblje i pacijente gradskog doma zdravlja, što ćemo i uraditi adapatacijom D- bloka, odnosno iskoristivog dijela oštećene zgrade. To će naravno biti privremeno rješenje do izgradnje novog objekta, a sve će financirati Kantonalna vlada“, kazao je ministar Halkić.

Ministar zdravstva u Vladi Unsko-sanskog kantona dodao je i kako bi kroz nekoliko dana trebalo biti pronađeno rješenje za deblokadu računa Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću, koji je ponovo blokiran zbog milionskog dugovanja prema jednom od glavnih dobavljača lijekova i opreme.

  • federalna.ba / Radio Bihać
  • 11.06.2021 - 10:33

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI