• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    0 °C
  • Srijeda, 14.04.2021 - 05:54
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Delegacija Ministarstva sigurnosti BiH u Briselu

Ministar Mektić informisao predstavnike Evropske komisije o sigurnosnim i humanitarnim izazovima sa kojima se BiH trenutno suočava, a posebno lokalne zajednice USK, ...

Delegacija Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, koju predvodi ministar Dragan Mektić, boravila je u službenoj posjeti  u sjedištu Evropske komisije u Briselu. Ministar Mektić sastao se jučer sa generalnim direktorom Evropske komisije za pregovore o susjedstvu i proširenju sa kojim je razgovarao o trenutnoj sigurnosnoj i humanitarnoj situaciji nastaloj usljed povećanog priliva migranata u BiH. Ministar Mektić je detaljno informisao predstavnike Evropske komisije  o sigurnosnim i humanitarnim izazovima sa kojima se Bosna i Hercegovina trenutno suočava, a posebno lokalne zajednice Unsko-sanskog kantona, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti.

Zaključeno je da je sastanak bio koristan, te da su predstavnici Evropske komisije izrazili  zahvalnost Bosni i Hercegovini na dosadašnjim učinjenim naporima na upravljanju migrantskom krizom u BiH. Evropska komisija je izrazila svoju spremnost za pružanje dodatne finansijske i tehničke pomoći Bosni i Hercegovini, te izrazila svoja očekivanja da će Bosna i Hercegovina što prije dodatno ojačati interne koordinacijske kapacitete. Također je zaključeno da je od suštinskog značaja jačanje saradnje međunarodnih organizacija koje djeluju u BiH sa vlastima u BiH kako bi se migranti tretirali u skladu sa međunarodnim pravom. Nadalje dogovoreno je da će se naredni sastanak održati u Sarajevu početkom septembra 2019. godine.  

  • Radio Bihać
  • 18.07.2019 - 11:15
  • 295

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI