• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Četvrtak, 28.03.2024 - 15:49

Dragan Mektić: Dodiku nećemo sjahati s grbače dok ne završi u zatvoru

Savez za promjene na konferenciji za novinare

Milorad Dodik je obični patološki lažov, koji fabrikuje laži i izmišlja s ciljem prikrivanja kriminala, izjavio je Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH.

- Ja želim samo da se vratim 24 sata unazad kada je Milorad Dodik bezočno lagao putem medija iz Srbije, patološki ima potrebu da laže, već duže vremena izmišlja razne nebuloze i gluposti. Slagao je i Vučića pa je i on prenio krivu informaciju; da je traženo njegovo hapšenje od Saveza promjene. Ja lično ne bih imao ništa protiv toga i naravno da će to vrijeme doći, to nije toliko bitno, ali Dodik ima patološku potrebu da laže i slaže. Kažem vam da nije bio zahtjev za hapšenje nego za pravnu pomoć jer je u jednom danu 1,5 miliona KM prebačeno iz Pavlović banke u Bijeljini. Samo smo to provjerili da bi on ispao žrtva i rekao da neko "udara na RS" - kazao je Mektić danas na konferenciji za novinare Saveza za promjene.

Dodao je da "neće sjahati s grbače Dodiku dok on ne sjaše s grbače ovom narodu".

- Nećemo ti sjahati s grbače dok ti ne sjašeš s grbače ovom narodu. Onda nećeš biti u poziciji, nego na nekom drugom mjestu - u zatvoru. On ne smije, i kad ste ga vidjeli da priča o ekonomiji, zapošljavanju, siromaštvu i kandžiji kojom goni našu omladinu iz RS-a u bijeli svijet gdje naša fakultetski obrazovana djeca idu kao konobari, vozači i radnici na baušteli u Evropi - kazao je Mektić.

Mektić je još kazao da ima "imalo pravne države, on bi do sada bio 50 puta uhapšen".

- Zato on od sebe pravi žrtvu, pa da ima imalo pravne države bio bi 50 puta uhapšen i bio bi tamo gdje treba da bude. Ne smije da priča o bitnim stvarima, kako da se živi bolje i otvore radna mjesta, pobljša ekonomija. On fabrikuje laži, za koga kupuje uniforme?? Koga on uvlači u rat? Neće više tamo ići djeca sirotinje, šalji svoju djecu Milorade. Džip kojeg su iznajmili za paradu je od jednog kriminalnog lica iz Bugojna, zato je zamaskiran broj tablica bio. Znam tačno ko je kriminalno lice, nećemo takvu paradu nego paradu časnih i poštenih ljudi. Što nije bio ešalon časnih ljudi, rudara iz Ljubije - dodao je Mektić.

Aleksandra Pandurević, šef kluba zastupnika SDS-a u Zastupničkom PSBiH, poručila je da je ponašanje predsjednika RS-a sramotno.

- SDS je zajedno sa narodom stvarao RS i mirila srpski narod, za razliku od Milorada Dodika kojem, zbog svih hipoteka koje ima, jedino preostaje da dijeli narod, ponižava, urušava i zavađa RS sa svima - kazala Pandurevićeva i poručila da je strašno da predsjednik Republike Srpske govori gadosti i da predstavnike Saveza za promjene naziva poturicama.

- Neka ga je stid i sram da Borislavu Bojiću, koji je ratni komandant, jedini civil koji je izašao iz rata sa činom pukovnika, čovjek koji u sebi ima bezbroj gelera i metaka kaže da je on poturica, ili Draganu Mektiću koji se također hrabro borio u ratu, ministru Šaroviću koga su hapsile NATO trupe, dok se Milorad Dodik kukavički krio. Ili da meni kaže da sam poturica, čija je majka 44 mjeseca provela u Silosu. Sram ga bilo - poručila je Pandurevićeva.

Mirko Šarović, ministar vanjskih trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, kazao je da se zbog ovakvih izjava Milorada Dodika moraju stidjeti predsjednika Republike Srpske.

- Ne očekujemo do prvog čovjeka Republike, od predsjednika Republike da širi govor mržnje, da nas dijeli, da sije strah, da priziva rat. Mislim da je to nešto što ne bi trebao da čini. Mi bi trebali da se ponosimo s predsjednikom Republike koji nas predstavlja, da on tu funkciju obavlja na dostojanstven način, nažalost moramo da se stidimo predsjednika koji šalje jednu lošu sliku o cijeloj Republici Srpskoj - kazao je Šarović.

  • faktor.ba / Radio Bihać
  • 25.01.2018 - 13:39

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI