• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Četvrtak, 28.03.2024 - 19:48

Džindić čestitao Dan rudara

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić uputio je čestitku svim rudarima povodom predstojećeg Dana rudara.

- Povodom 21. decembra, Dana rudara, izražavam duboko poštovanje za časnu rudarsku profesiju koja je decenijama pokretač i nosilac energetske stabilnosti. Koristim priliku da na današnji dan izrazim zahvalnost i poštovanje za sve ono što činite svakodnevno, rizikujući vlastite živote - poručio je ministar Džindić, saopćeno je iz resornog federalnog ministarstva.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije se, kako je istakao, kontinuirano zalaže da se investicije u ovom sektoru povećaju i da se uslovi i sigurnost na radnim mjestima unaprijede, da rudarska profesija bude cijenjena onako kako to i zaslužuje, te da rudari koji svoj radni vijek provode u potpuno drugačijim uslovima dobiju bolji status u bosanskohercegovačkom društvu.

-Uvažavajući i cijeneći vašu posvećenost poslu i važnu ulogu koju imate u razvoju naše zemlje, uime Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i u svoje lično ime upućujem vam najiskrenije čestitke. Sretno! - naveo je Džindić, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

  • vijesti.ba
  • 20.12.2022 - 13:13

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI