• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    -0 °C
  • Srijeda, 14.04.2021 - 06:48
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Ekonomsko osnaživanje kroz proizvodnju povrća u plastenicima

Plastenike dobilo 20 poljoprivrednika

Grad Bihać osigurao skoro 20.000 KM, ...

Potpisivanjem ugovora između Grada Bihaća, humanitarne organizacije "Muslim Aid" i poljoprivrednih proizvođača koji su se prijavili na javni poziv za dodjelu plastenika, nastavljena je realizacija još jednog projekta koji za cilj ima povećanje poljoprivredne plasteničke proizvodnje na području Bihaća.

Riječ je o projektu „Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima“, za koji su sredstva osigurali humanitarna organizacija „Muslim Aid“ i Grad Bihać.

„Ovo je drugi projekt kojeg realiziramo sa organizacijom "Muslim Aid" i ove godine kao i prije dvije godine izabrano je 20 korisnika koji će dobiti plastenik površine od 100 m2 sa svom potrebnom opremom. Grad Bihać je osigurao skoro 20.000 KM za ovaj projekt i ovakvi projekti gdje se zajednički udružuju sredstva pokazao je svoju uspješnost i uvjeren sam da ćemo i u narednim godinama nastaviti sa povećanjem plasteničarske proizvodnje u Bihaću“, kazao je Selmir Ćoralić, ispred Grada Bihaća, zahvalivši se organizaciji Muslim Aid na podršci pri realizaciji projekta.

Ugovore za dodjelu plastenika na osnovu utvrđenih kriterija potpisali su Fatime Imširović, Nezira Ružnić, Mirsad Goretić, Edin Aganović, Amela Midžić-Bećirspahić, Esma Begić, Sanela Mešić, Edin Smajić,Enes Okugić, Zerina Kurić, Salih Duračković, Nevresa Pečenković, Rufada Imširović, Samka Zolić, Jasmin Felić, Jasminka Šarić, Nusret Sušić, Nada Anušić, Suad Čavkić i Ekrem Nuspahić.

  • Radio Bihać
  • 16.04.2019 - 12:52
  • 598

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI