• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    -0 °C
  • Srijeda, 14.04.2021 - 07:19
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Ekoregata će opet ploviti Unom

Danas je održan sastanak sa predstavnicima grupacija raftera, kajakaša i ronioca s ciljem dogovora oko organizacije ovogodišnje Ekoregate. Iako mnogi, zbog vlastitih obaveza, nisu mogli biti prisutni, nije sporno da su i ove godine svi na raspolaganju da se projekat „Ekoregata“ nastavi zajednički razvijati. Ideju je pokrenula bihaćka Turistička zajednica 2019. godine sa ciljem da se uljepša vodeni put Unskoj regati i svim drugim veslačima koji dolaze na Unu. Primarni cilj je ukazati na značaj koji ekološka svijest kao dio društvene svijesti ima u uspostavljanju ravnoteže čovjeka i njegovog okoliša.

Naime, sve rafting agencije, zajedno sa kajakašima, roniocima, ali i svim drugim zainteresiranim građanima koji se žele priključiti će se, veslajući Unom od Martin Broda do Grmuše, pobrinuti  da Una i dalje zasluženo nosi epitet najčišće rijeke.

U subotu, 10. aprila 2021. godine po unaprijed utvrđenim reonima grupacije raftera, ronioca i kajakaša će čistiti dijelove Une, dok je za nedelju 11.4. predviđeno zajedničko veslanje na području od centra grada do Vrkašićkog mosta, u čemu se očekuje i pomoć mještana naselja na toj dionici.

Očekuje se da će učesnici i ovaj put pokazati da je zajednička ljubav prema rijeci Uni, koja veže svakog skipera, kajakaša, ronioca ili zaljubljenika u Unu, velika i jedna je od najmoćnijih sila koje postoje u gradu Bihaću.

Detaljnije informacije o aktivnostima sa programom i učesnicima nastupajuće Ekoregate će uskoro biti objavljene na našim stranicama.

  • bihac.org / Radio Bihać
  • 02.04.2021 - 11:54
  • 97

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI