• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    °C
  • Četvrtak, 01.12.2022 - 05:34
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

GO SDP o aktuelnoj situaciji u Bihaću

Tokom današnjeg susreta s novinarima, predstavnici Gradskog odbora Socijaldemokratske partije BiH komentarisali su aktuelnu političku situaciju u Bihaću, te predstavili svog novog gradskog vijećnika Edina Goretića.

Na samom početku konferencije za novinare Adnan Habibija, predsjednik Gradskog odbora Socijaldemoktrtakse partije čestitao je i zaželio sreću u radu novoimenovanoj vršiteljici dužnosti gradonačelnice Bihaća Jasmini Ćoralić. Istovremeno je prihvatanje poslaničkog mandata u Skupštini Unsko-sanskog kantona od strane Šuhreta Fazlića, donedavnog gradonačelnika nazvao bježanjem od građana Bihaća i nagomilanih problema. Habibija je Fazlićevih šest godina na čelu grada Bihaća, opisao kao 10 šarenih laža, referirajući se tako na sporazum "10 projekata za Bihać", koji su prije tri godine potpisali SDA i POMAK. Tačku po tačku, počev od migranstke krize, preko izgradnje aerodroma i kružnog toka Kamenica do rekontrukcije sportske dvorane Luke, izgradnje gradskog bazena i poslovnih zona Kamenica i Ripač, predsjednik Gradskog odbora SDP Bihać Adnan Habibija kako sve navedeno ili nije realizirano, ili je realizirano parcijalno, a pogrešno.

„ Želim se osvrnuti na još jednu bitnu činjenicu, s obzirom da je Šuhret Fazlić pobjegao sa čela grada, a to je da mi ovdje imamo jednu evidentnu izdaju građana. Građani su prije dvije godine dali svoj glas gospodinu Fazliću i on je naravno na jedan korektan i pošten način došao na mjesto gradonačelnika Bihaća, po drugi put. To što je nama sporno, jeste činjenica da je za šest godina vladavine Šuhreta Fazlića potrošeno cca 210 miliona KM budžetskih sredstava, a da mi ne vidimo ništa od tih investicija. I ovo sada, ako negdje vidite neke bagere ili neko radilište niskogradnje, sve se to finansira sredstvima iz Budžeta Unsko-sanskog kantona, pa i ova fontana, koja se trenutno radi u centru grada“, kazao je Adnan Habibija predsjednik GO SDP Bihać.

Upravo stoga, smatra Habibija, apsolutna je laž da Vlada Unsko-sanskog kantona ne ulaže u projekte u gradu Bihaću. Njegovo mišljenje o stanju u gradu Bihaću u proteklih šest godina dijeli i vijećnik ove stranke u Gradskom vijeću Amir Kozlica.

„Vidjeli ste da od Plana 10 za Bihać nema gotovo ništa. Danas imamo grad, koji nema bazena, nema sportske dvorane ni pomoćnog terena za NK Jedinstvo. Nema niti jednog od obećanja. Jednostavno, Bihać je postao grad „slučaj“. Sve dosadašnje infrastrukturne projekte u Bihaću,  finansirala je i finansira Vlada Unsko-sanskog kantona“, riječi su Amira Kozlice vijećnika Socijaldemokratske partije u Gradskom vijeću .

Tokom današnjeg susreta s novinarima, javnosti je predstavljen i Edin Goretić, novi vijećnik, koji će u Gradskom vijeću popuniti mjesto, koje je ostalo upražnjeno nakon što je dr. Rusmira Konjević prihvatila mandat poslanice u Skupštini USK. Goretić je kratko obećao da će se u Gradskom vijeću boriti za interese građana Bihaća.

  • 24.11.2022 - 15:24

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO