• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Četvrtak, 28.03.2024 - 21:34

Grad Banja Luka: Ukinuti građevinsku dozvolu za vilu porodice Dodik

Grad Banja Luka podnio je Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske inicijativu za ukidanje ili poništavanje građevinske dozvole izdate za izgradnju stambenog i stambeno-poslovnog objekta u Ulici Bože Varićaka u Banjoj Luci, prenosi BNTV.

Naime, incijativa je podnesena, nakon što je Urbanističko-građevinska inspekcija Grada Banja Luka u postupku inspekcijskog nadzora utvrdila da su građevinske dozvole za izgradnju navedenih objekata izdate u suprotnosti sa važećim dokumentom prostornog uređenja za ovu lokaciju – Regulacioni plan „Centar –Aleja“.

Kako su naveli postupajući inspektori, uočene nezakonitosti i suprotnosti u odnosu na planski akt, odnose se na namjenu i plan parcelacije objekata, budući da je na predmetnoj parceli izdata građevinska dozvola za izgradnju individualnog stambeno-poslovnog objekta, umjesto planiranog višeporodičnog stambeno-poslovnog objekta sa pripadajućim nadzemnim parkingom i podzemnom parking garažom, uz šta je izvršena parcelacija zemljišta na način koji nije u skladu sa navedenim planskim aktom i koji onemogućava njegovu realizaciju.

Kako podsjeća BNTV, povodom ovog slučaja gradonačelnik Draško Stanivuković je nedavno održao vanrednu konferenciju, tokom koje je kazao da je po saznanju za ovaj slučaj u martu poslao gradsku inspekciju da utvrdi činjenice, ali da je dobio lažni izvještaj, zbog čega je smijenjen i glavni gradski građavinsko-urbanistički inspektor.

Tom prilikom gradonačelnik je istakao da je njegova dužnost da stane u kraj nelegalnoj gradnji i negativnim pojavama koje postoje u  Banjaluci, te da želi da vrati sve stvari u zakonske okvire.

- Vilu gradi porodica Dodik, firma Sirius i namijenjena je za njih, vidljivo je to iz dokumenata. Čega se god dotaknemo za tu porodicu je nelegalno - kazao je Stanivuković.

  • federalna.ba / Radio Bihać
  • 12.10.2021 - 15:00

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO