• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 16:26

Grad Bihać ne može sam nositi teret migrantske krize

Gradonačelnik Fazlić razgovarao sa šeficom Odjela za vladavinu prava Ureda specijalnog izaslanika EU

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić razgovarao je danas o aktuelnoj migrantskoj krizi u našem gradu sa Margriet Prins, šeficom Odjela za vladavinu prava u Uredu specijalnog predstavnika EU u BiH, javili su iz gradske uprave.

Na sastanku je još jednom istaknuto da Grad Bihać ne može nostiti teret migrantske krize sam, bez konkretne i efikasne pomoći nadležnih državnih institucija i svih ostalih domaćih i međunarodnih organizacija koje se bave migracijama.

„Zadnjih nekoliko mjeseci nije se održao niti jedan sastanak. Nisu ponuđena rješenja za rješavanje krize, nema novih lokacija u BiH koje bi trebale rasteretiti boravak migranata u Bihaću i to je nešto što nas zabrinjava. Ova tišina i ignorisanje od strane nadležnih već smo doživjeli prošle jeseni i opet se ponavlja ista priča i očekujem da upravo predstavnici EU u našoj zemlji naprave što hitniji sastanak sa predstavnicima grada, kantona i ostalih institucija kako bi dobili odgovore hoće li se nadležni uključiti u rješavanje krize prije dolaska zimskih mjeseci i hladnoća“, istakao je gradonačelnik Fazlić.

  • Radio Bihać
  • 09.09.2019 - 10:47

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI