• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    29 °C
  • Srijeda, 25.05.2022 - 14:10

Grad Bihać podržao projekat „Socijalni dan“

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini organizira danas  „Socijalni dan“ kao mogućnost da se srednjoškolcima pruži prilika da dobiju prvo radno iskustvo. Za volontiranje svakog srednjoškolca predviđena je uplata dnevnica od strane poslodavaca u Fond Socijalnog dana ASuBiH-a iz kojeg će se finansirati projekti srednjoškolaca u lokalnim zajednicama.

Ove godine deset volontera iz bihaćke Gimnazije provodi  radni dan u Gradskoj upravi Bihać i imaju priliku da na jedan dan volontiraju i upoznaju se sa radom gradskih službi. Grad Bihać sa još preko 62 lokalne zajednice odazvao se ovogodišnjem projektu „Socijalnog dana“ podržavši na taj način mlade iz Bihaća da iz školskih klupa upoznaju se sa radom Gradske uprave Bihać.

„Zadovoljstvo je vidjeti mlade učenike koji se žele upoznati sa radom Gradskog organa uprave i koji iz prve ruke žele vidjeti kako funkcioniše jedna lokalna zajednica i koji je njen djelokrug rada. Još nam je važnije što ćemo kroz podršku Asocijaciji srednjoškolaca u BiH mi u Gradu Bihaću podržati omladinski aktivizam i projekte koji okupljaju mlade iz našeg grada“ – istakao je Elmedin Mehadžić, ispred Gradske uprave Bihać.

Kada su u pitanju bihaćki srednjoškolci, ove godine 110 učenika svih bihaćkih srednjih škola volontira u 55 institucija i preduzeća i na taj način su dio projekta zahvaljujući kojem će se u Bihaću od prikupljenih sredstava slijedeće godine održati veliki kamp mladih srednjoškolaca u Bihaću.

  • bihac.org / Radio Bihać
  • 15.10.2021 - 14:37

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI