• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    °C
  • Četvrtak, 11.08.2022 - 06:40
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Grad Bihać svojim talentiranim pjevačima i plesačima osigurao učešće u projektu "Ritam Evrope"

Grad Bihać danas je potpisao ugovor o saradnji i učešću u projektu "Ritam Evrope", najvećem regionalnom muzičkom takmičenju za djecu i mlade - koje će se naredne godine održati u Mostaru.

"Gradonačelnik Fazlić i njegovi saradnici bili su i više nego raspoloženi za saradnju, odnosno da mladim stavnicima Bihaća od 14 do 21 godine podare učešće u ovom muzičkom spektaklu televizijskog karaktera. Već početkom naredne godine održat ćemo audiciju za učesnike, nakon čega će djeca naravno o našem trošku biti pripremana za sami nastup u Mostaru. Djeca će na samom takmičenju pjevati za neku zemlju Evrope na tom jeziku, a pobjednik će dobiti domaćinstvo i posjetiti upravo tu zemlju. Ovo je veliki projekat, koji već 14 godina podržavaju brojne evropske zemlje i nacionalne televizije, te nam je posebno drago da su od sada i mladi Bišćani dio projekta", riječisu direktora Programa Igora Karadarevića.

Savjetnik gradonačelnika Bihaća Edin Moranjkić naglasio je kako je i ovo prilika za promociju samog grada, odnosno talenta njegovih mladih građana.

"Potpisali smo sporazum sa organizacijom "Ritam Evrope", jer koristimo svaku dobru priliku za promociju našeg grada. Mislim da je izvanredna stvar da djeca iz Bihaća nastupe na ovakvom spektaklu, koji je poznat i kao "dječija evrovizija". Sigurni smo da imamo mnogo talenata, koji će nas prezentovati na najbolji način", kazao je Moranjkić.

  • Radio Bihać
  • 16.07.2021 - 13:33

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO