• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Nedjelja, 28.04.2024 - 09:17

Gradonačelnik Bihaća upriličio prijem za Arijanu Jašarević-Vojić

Gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić upriličio je danas prijem za Arijanu Jašarević-Vojić, koja je bila delegat u finalnoj utakmici Svjetskog prvenstva za rukometašice. Bišćanka je predvodila tim službenih lica u finalnom ogledu između Francuske i Norveške u danskom gradu Herningu, a inače je bila nominovana za oko 20 utakmica posljednjeg planetarnog šampionata.

Prilikom današnjeg svečanog prijema istaknuto je kako je ovo samo još jedno postignuće u impresivnoj delegatskoj karijeri naše sugrađanke, koja je već godinama među rukometnom elitom.

„Još uvijek sam pod dojmom, s obzirom da sam tek sinoć doputovala iz Danske. Zaista je čast biti dio finalne utakmice, zapravo ovakvog sportskog spektakla. Čestitke pristižu od nedjelje, a mnogo mi znači i ovaj današnji prijem. Sretna sam i ponosna što sugrađani u ovoj mjeri cijene moj uspjeh“, izjavila je Arijana Jašarević-Vojić.

Bihaćki gradonačelnik Sedić naglasio je kako je Arijana Jašarević-Vojić među najistaknutijim sportskim ambasadorima našeg grada, te da ovakva postignuća nikako ne smiju proći nezapaženo.

„Ovom prilikom još jednom čestitam našoj Arijani na velikom uspjehu i vjerujem da je ovo posebna satisfakcija za sve građane Bihaća. Velika stvar i za našu lokalnu zajednicu, te joj to želimo pokazati i na ovakav način. Siguran sam da će Arijana Jašarević-Vojić i dalje Bihać predstavljati kao jedan od najboljih ambasadora, a mi ćemo uvijek nastojati biti tu kao podrška“, riječi su gradonačelnika Sedića.

Predsjednik Gradskog sportskog saveza Bihać  Saša Smiljanić napomenuo je da je postignuće Arijane Jašarević-Vojić vjerovatno nezapamćen uspjeh službenih sportskih lica iz Bosne i Hercegovine u bilo kojem sportu, zbog čega je ovdašnja sportska zajednica neizmjerno ponosna.

Ovom prilikom potvrđeno je i da će delegiranje u finalu Svjetskog prvenstvam, gotovo sigurno biti najbolja preporuka za Olimpijske igre u Parizu naredne godine.

  • Radio Bihać
  • 19.12.2023 - 14:55

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI