• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Nedjelja, 28.04.2024 - 11:48

Gradonačelnik Sedić u bajramskoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Bihać

Gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić danas je povodom nadolazaćeg Bajrama posjetio Gradski medžlis Islamske zajednice, gdje se sastao i razgovarao sa glavnim imamom Mensurom ef. Ćehićem i predsjednikom Medžlisa Samirom Bećirspahićem.

Istaknuta je opredijeljenost za nastavak dosadašnje uspješne saradnje i bezrezervne podrške.

"Čvrsto stojimo iza svih vjerskih zajednica na području našeg grada, što ovakve naše tradicionalne posjete to uvijek i potvrđuju. Ovoj posjeti prethodile su one bihaćkom muftiji povodom početka ramazana, te posjete župniku i parohu za Uskrs, odnosno Vaskrs koji su također bili za vrijeme trajanja ramazana. Nastojimo imati izvanrednu saradnju i podržati sve projekte i aktivnosti i Medžlisa, koje obogaćuju našu kulturno - historijsku, ali i religijsku vrijednost kao zajednice", izjavio je bihaćki gradonačelnik  Elvedin Sedić.

Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Bihać Samir Bećirspahić ovom prilikom najavio je i brojne zajedničke aktivnosti prilikom obilježavanja bajramskih praznika.

"Povodom nastupajućeg ramazanskog Bajrama, zajedno sa Gradom Bihaćem i Kulturnim centrom sutra navečer organiziramo centralnu svečanost na Gradskom trgu, uz prigodan muzički koncert i vatromet. Drugi dan Bajrama tradicionalno obilježavamo Dan šehida, pa ćemo na gradskom mezarju Humci imati organizirano učenje jasina i dove. Nakon podne - namaza, u Gradskoj džamiji za naše šehide bit će proučena i hatma. Također, bit će organiziran i svečani ručak i druženje gradonačelnika Bihaća i svih imama s područja našeg Medžilsa", riječi su predsjednika Medžlisa Islamske zajednice Bihać.

  • 20.04.2023 - 13:31

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI