• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Četvrtak, 28.03.2024 - 20:13

Grupa Retro

Nova pjesma

Kad bi nestala, ...

Grupa Retro je četveročlana grupa mladih muzičara iz Bihaća (BiH) koji sviraju rock, pop rock i funk hitove u akustičnoj i električnoj izvedbi u zanimljivim aranžmanima i kombinacijama.Repertoar ovih momaka je prilično zanimljiv i energičan uz dosta brzih i plesnih ritmova te zanimljivih kombinacija hit pjesama i kultnih melodija iz filmova.

Ekipa je sa radom počela početkom 2018. godine da bi već na ljeto iste godine ubacili u brzinu više i nastavili djelovati kao bend u sastavu Dženan Rakić (vokal, akustična gitara), Armin Alagić (gitara), Haris Pozderac (bas gitara) i Nermin Dedić (bubnjevi).

Nakon mnogobrojnih svirki vrlo brzo su se počeli baviti i autorskim radom te su se predstavili singlom “Zašto kriješ lice” za koji su objavili i spot. Nedavno, nakon nastupa na festivalu Bihać Urliče 2019 gdje su premijerno izveli novu autorsku pjesmu “Kad bi nestala”, objavili su i spot za novu pjesmu. Pjesma je snimljena u studiju Amadeus u Bihaću kod producenta Nemdžad Alić-a, za video spot je kao i uvijek zaslužan Aid Visuals. Tekst i aranžman pjesme su radili sami članovi benda, a kadrovi za spot su snimljeni prilikom snimanja pjesme u studiju te u okolini grada Bihaća.

VIDEO

  • Retro - Radio Bihac
  • 25.10.2019 - 13:29

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI