• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    12 °C
  • Četvrtak, 22.10.2020 - 08:43
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Hamdija Lipovača: Bio sam mlad političar, bili su mi važni izbori

Presuda bivšem načelniku Općine Bihać će biti donesena 26. marta

U Kantonalnom sudu u Bihaću jučer su iznesene završne riječi na suđenju Hamdiji Lipovači, koje traje već duže od dvije godine.

Pored Zakonom propisane kazne za zloupotrebu položaja i ovlaštenja, obmanjivanja pri dobijanju kredita i krivotvorenja službene isprave, tužiteljica Ornela Cerić je zatražila izricanje petogodišnje zabrane obavljanja javnih funkcija Hamdiji Lipovači.

Tužilaštvo USK tereti Lipovaču, Alena Gluhalića, Aidu Džambegović, Senku Zolić i Seada Dupanovića da su prilikom izvođenja radova na sportsko-rekreativnom centru “Stens” u Bihaću od 2006. do 2009. godine, iskorištavali svoje položaje te unošenjem neistinitih podataka u građevinske knjige i uvećavanjem vrijednosti izvedenih radova, na štetu Općine Bihać, pribavili korist u ukupnom iznosu od oko pola miliona maraka.

- Teza Tužilaštva nije održiva. Mi da smo imali koncept za ovo za šta nas se tereti ne bismo se uvlačili u očite greške amatera. Podsjećam, ja sam tad bio mlad političar, meni su tada bili bitni izbori i želio sam da se radi što više projekata. Ni usmeno ni pismeno iz općinskih službi nisam dobijao upozorenja da nešto nije u skladu sa Zakonom - kazao je Lipovača u svojoj završnoj riječi.

- Afera Stens odgovornost je nadzornih i građevinskih organa kao i šefova općinskih službi, a ne načelnika čija je funkcija politička - ustvrdio je advokat Salih Hodžić

Presuda će biti donesena 26. marta.

  • abc.ba / Radio Bihać
  • 23.03.2018 - 08:35
  • 561

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI