• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 12:32

Haos u Americi se nastavlja, u novom napadu ubijeno sedam osoba

Naoružani napadač je ubio sedam ljudi prije nego što je uhapšen u Kaliforniji, samo dan nakon što je kod Los Angelesa ubijeno 11 osoba u plesnoj dvorani.

Najnoviji napadi dogodili su se na dvije odvojene lokacije u priobalnom gradu Half Moon Bayu, oko 50 kilometara južno od San Francisca.

Napadač je identifikovan kao 67-godišnji Zhao Chunli, inače lokalni stanovnik.

Napad dolazi u trenutku kada država oplakuje smrt 11 osoba u većinskom azijskom Monterey Parku tokom proslave Lunarne nove godine.

Osumnjičenog za ubistvo sedam osoba su u ponedjeljak snimile kamere kako se predaje uredu šerifa okruga San Mateo dva sata nakon napada.

Prve četiri žrtve otkrivene su na farmi pečurki oko 14:22 po lokalnom vremenu dok su preostale tri kasnije pronađene u obližnjoj firmi za transport.

Istražitelji još nisu naveli motiv ovog napada.

Šerif okruga San Mateo Christina Corpus rekla je na konferenciji za novinare da je osumnjičeni uhapšen nakon što se dovezao do lokalne policijske stanice oko 16:40 sati po lokalnom vremenu.

Pronađen je sa poluautomatskim pištoljem koji je možda korišten u napadu, a trenutno "sarađuje" sa policijom.

Osma žrtva napada trenutno se nalazi u bolnici i u kritičnom je stanju.

Podsjetimo da je i napad u Monterey Parku kod Los Angelesa izveo Azijat, identifikovan kao Huu Kang Tran (72). Također sinoć su ubijena dva učenika u školi u gradu Des Moineu (Iowa).

  • klix.ba
  • 24.01.2023 - 07:46

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI