• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    19 °C
  • Ponedjeljak, 02.08.2021 - 21:53
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Hemofarm fondacija donirala zaštitnu opremu domovima zdravlja

Pomoć zdravstvenim ustanovama u BiH

Hemofarm fondacija donirala je kompletnu zaštitnu opremu za zdravstvene radnike u 18 domova zdravlja u Bosni i Hercegovini. Donacija u vrijednosti od 40.000 KM, sastoji se od 500 višekratnih zaštitnih odijela i vizira namijenjenih za svakodnevni rad.

„Biti odgovoran prema svojoj zajednici znači pomagati drugima kada im je pomoć potrebna, a posebno u doba aktuelne pandemije kada je to postalo i naša obaveza. Domovi zdravlja su naš prvi susret sa zdravstvenim sektorom, naša prva stepenica u zdravstvenoj zaštiti. U potpunosti smo svesni situacije, napora i opasnosti sa kojima se zdravstveni radnici svakodnevno susreću na svojim radnim mestima. Verujemo da će ova donacija obezbediti njihov sigurniji, a samim tim i mirniji rad. Na nama je da se svi zajedno, kao društvo dodatno potrudimo i smanjimo pritisak na zdravstveno osoblje tako što ćemo pokazati odgovornost prema svom i zdravlju drugih i pridržavati se propisanih mera zaštite“, rekla je direktorica Hemofarm fondacije, Suzana Đorđević.

Višekratna zaštitna odijela i viziri donirani su domovima zdravlja u Banjaluci, Kozarskoj Dubici, Goraždu, Mostaru, Tesliću, Doboju, Travniku, Prijedoru, Gradišci, Foči, Istočnom Sarajevu, Trebinju, Zvorniku, Starom Gradu Mostaru, Tuzli, Kaknju, Sarajevu i Bihaću.

Ovo je jedna u nizu donacija koje su kompanija Hemofarm i njena fondacija uputile različitim institucijama i organizacijama u BiH i regionu kao pomoć u borbi sa korona virusom.

 

  • Radio Bihać
  • 19.06.2020 - 08:27

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI