• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    5 °C
  • Petak, 27.11.2020 - 21:02
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Hemofarm za Bosnu i Hercegovinu obezbijedio 30 medicinskih monitora

Petnaest monitora će biti podijeljeno kantonalnim bolnicama u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Zenici i Bihaću

Direktor Hemofarma Banjaluka Saša Urošević uručio je ministru zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenu Šeraniću 15 monitora za praćenje vitalnih funkcija pacijenata koje će resorno ministarstvo predati na upotrebu bolnicama u Republici Srpskoj.

Kako bi pomogli napore zdravstvenih institucija u borbi protiv korona virusa, Štada grupa i njena članica Hemofarm obezbijedili su pomoć od 150 najsavremenijih monitora za praćenje stanja pacijenata za Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Srbiju, odnosno za zemlje u kojima se nalaze proizvodni pogoni kompanije. Riječ je o najkvalitetnijoj medicinskoj opremi njemačkog proizvođača Dreger koja će biti korištena u kliničkim centrima i bolnicama. U okviru pomenute donacije 30 medicinskih monitora u vrijednosti od 150.000 KM obezbijeđeno je kao pomoć za zdravstvene centre u BiH, po 15 za svaki entitet. Banjaluka je prva stanica Hemofarmove humanitarne pošiljke, dok je preostalih 15 monitora na putu prema kantonalnim bolnicama u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Zenici i Bihaću.

„Ova donacija nam je jako važna i nije jedina od kompanije Hemofarm. Pet monitora upućeno je prema Kliničkom centru Republike Srpske, dva u opštu bolnicu Doboj, a ostale bolnice dobile su po jedan monitor za praćenje stanja pacijenata. Hvala Hemofarmu i grupaciji Štada, sa kojima sarađujemo već niz godina“, rekao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

“Naša misija, vaše zdravlje, jeste poruka kojom se naša kompanija vodi, a što smo posebno dokazali tokom ove aktuelne krize sa korona virusom. Naš primarni zadatak bio je da tokom ovog izazovnog perioda obezbedimo uslove za nesmetanu proizvodnju i dovoljno lekova za naše stanovništvo, i mi smo uspeli u tome. Pored ovog zadataka koji se ticao redovnog snabdevanja tržišta lekovima, imali smo potrebu da pomognemo zajednici i zdravstvenom sistemu, što smo kontinuirano radili. Ova donacija je najvrednija u nizu. Imamo odlične povratne reakcije struke o važnosti medicinskih monitora koje smo donirali, a posebno je značajno što monitori imaju upotrebnu vrednost koja nije vezana samo za aktuelnu pandemiju već će i nakon nje pomagati lekarima da pravovremeno reaguju i spašavaju živote najugroženijih pacijenata”, rekao je Saša Urošević. 

Direktor banjalučkog Hemofarma najavio je i novu donaciju: "Znamo da su potrebe zdravstvenog sistema sada veće nego ikada, da su aparati i oprema skupi i teški za nabavku, ali i da medicinski radnici uprkos svemu uspevaju da ispune sve zahteve postavljene pred njih. Zajedno sa Hemofarm fondacijom obezbedićemo opremu u vidu zaštitnih višekratnih odela i vizira za siguran rad medicinskih radnika u domovima zdravlja u BiH”.

  • Radio Bihać
  • 12.05.2020 - 09:31
  • 447

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI