• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Četvrtak, 28.03.2024 - 20:30

Hrvatska bez polufinala Evropskog prvenstva

Hrvatski rukometaši nisu uspjeli obezbijediti plasman u polufinale Evropskog šampionata. Protiv odlične Francuske, nije pomogla ni podrška više od 15 hiljada navijača u zagrebačkoj Areni. Nikola Karabatić i društvo dominirali su u posljednjem meču druge takmičarske faze, te na kraju trijumfovali rezultatom 30:27.

Kod „Trikolora“ najefikasniji su bili Nedim Remili sa šest i Kentin Mahe s pet pogodaka. U Hrvatskoj bolji od ostalih Manuel Štrlek sa šest, te Marko Mamić i Ivan Čupić sa po pet postignutih golova.

Tako se aktuelnim svjetskim prvacima u polufinalu Eura pridružila Švedska, koja je imala bolju gol razliku u odnosu na Hrvatsku i Norvešku. Plasman među najbolje četiri selekcije Starog kontinenta iz grupe II – osigurale su Danska i Španija. Španski nacionalni tim to je uspio jučerašnjom pobjedom protiv Njemačke 31:27.

Polufinalni parovi su Francuska – Španija i Danska – Švedska. Stručnjaci u finalu vide Francusku i Dansku, koje su i pokazale najviše na turniru u komšiluku. Hrvatsku reprezentaciju očekuje ogled za peto mjesto protiv Češke, dok će se za sedmo mjesto nadmetati Norveška i Slovenija.

Polufinale – petak 26.01.18 (Zagreb)

18:15  Francuska – Španija

20:30  Danska – Švedska 

  • Muhamed Sadiković
  • 25.01.2018 - 12:34

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO