• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    23 °C
  • Srijeda, 26.06.2019 - 09:57
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Institut Yunus Emre u Beogradu predstavio Letnju školu turskog jezika

U Institutu Yunus Emre u Beogradu predstavljena je Letnja škola turskog jezika koja će od 16. jula do 12. avgusta biti održana u Turskoj, javlja Anadolu agency (AA).

Letnja škola turskog jezika će ovog leta u Turskoj okupiti mlade od 18 do 35 godina iz celog sveta.

Pored intezivnog kursa u trajanju od tri nedelje sa 20 časova sedmično, zastupljeni su i kulturne aktivnosti, izleti i obilasci. 

Aleksandra Marković (23) sa Geografskog fakulteta rekla je za AA da je prošle godine dobila priliku da bude deo Letnje škole u Izmiru, modernom gradu Turske, gde je uz učenje jezika imala i priliku za obilaske.

“Prilika kada se ljudi iz raznih delova sveta sastanu, ali nam je jedna stvar ista, a to je da volimo Tursku, turski jezik i kulturu i ta prijateljstva i dalje traju i trajaće još dugo”, rekla je ona.

Kristina Dunčević (20) iz Smedereva, student druge godine turskog jezika na Filološkom fakultetu kaže za AA da će se prijaviti za Letnju školu kako bi poboljšala turski jezik, upoznala nove ljude i posetila nova mesta u Turskoj.

Direktor Yunus Emre Instıtuta Fahri Akdoğan poželeo je dobrodošlicu svima koji su prisustvovali prezentaciji, a bilo ih je pedesetak.

Svi zainteresovani polaznici kursa turskog jezika na Institutu i studenti turkologije koji imaju znanje jezika stepena A2 mogu se prijaviti za učešće.

Letnja škola turskog jezika će se održati u 26 turskih gradova.

Institut Yunus Emre ima 54 centra u 43 države u svetu, a Letnju školu organizuje od 2010. godine.

  • AA / Radio Bihać
  • 28.02.2018 - 09:09
  • 665

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI