• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    -4 °C
  • Srijeda, 19.01.2022 - 04:49
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Još jedna donacija Delegacije EU JP "Vodovod" Bihać

Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini donirala je specijalizirano vozilo - cisternu za pitku vodu Javnom preduzeću "Vodovod" Bihać. Vrijednost namjenskog vozila je 271. 500 KM, a sredstva za projekat "EU podrška upravljanju migracijama i granicom BiH" osigurana su kroz posebnu mjeru Instrumenta za pretprisutnu pomoć (IPA).

Projekat  implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM) u partnerstvu sa UNHCR-om, UNICEF-om i Danskim vijećem za izbjeglice (DRC).

"Ponosni smo na ovu donaciju, jer je ona dio podrške Bihaću i Unsko-sanskom kantonu koju pružamo od 2018. godine. Koliko god želimo pomoći migrantskoj populaciji, nastojimo jednako misliti i na potrebe lokalnog stanovništva. Mislim da je ovo vrlo konkretna pomoć za sve koji trenutno žive u ovom dijelu BiH", izjavila je šefice misije IOM-a u BiH Laure Lungarotti.

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić naglasio je kako je ovo samo još jedna u nizu potvrda da Međunarodna zajednica i nadležne državne institucije adekvatno pomažu lokalnoj zajednici, koja se već godinama suočava sa prilivom velikog broja migranata.

"Izuzetno vrijedna donacija za naše Javno preduzeće "Vodovod", jer ovo vozilo neće samo služiti za snabdijevanje pitkom vodom kampa Lipa, nego i za potrebe građana Bihaća. U posljednje vrijeme je evidentan ozbiljniji angažman i državnih vlasti, ali i Međunarodne zajednice na rješavanju kompleksne situacije sa migrantima i izbjeglicama u Unsko-sanskom kantonu", kazao je Fazlić.

Ključeve vozila direktoru JP „Vodovod Bihać“, Mirsadu Merdaniću uručila je Biljana Barović, politička savjetnica u banjalučkom uredu Delegacije EU u BiH.

  • bihac.org
  • 13.07.2021 - 14:09

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO