• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    16 °C
  • Četvrtak, 23.09.2021 - 11:19
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Kantonalna bolnica u Bihaću dobila dva nova monitora za praćenje stanja pacijenata

Radi se o donaciji Štada grupe odnosno njene članice Hemofarma

Riječ je o najkvalitetnijoj medicinskoj opremi njemačkog proizvođača Dreger, koja će biti korištena u kliničkim centrima i bolnicama za digitalno praćenje vitalnih funkcija pacijenata, ...

Kako bi pomogli napore zdravstvenih institucija u borbi protiv korona virusa, Štada grupa i njena članica Hemofarm obezbijedili su pomoć od 150 najsavremenijih monitora za praćenje stanja pacijenata u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji, odnosno u zemljama u kojima se nalaze proizvodni pogoni ove kompanije.

Od ovih 150 monitora, njih 30 u vrijednosti od 150.000KM je raspoređeno u BiH, po 15 u svakom entitetu. Kantonalnoj bolnici u Bihaću danas su isporučena dva takva monitora.

Kako je istaknula Teodora Pašić iz predstavništva Hemofarma za BiH, riječ je o najkvalitetnijoj medicinskoj opremi njemačkog proizvođača Dreger, koja će biti korištena u kliničkim centrima i bolnicama za digitalno praćenje vitalnih funkcija pacijenata.

Direktor Kantonalne bolnice u Bihaću Hajrudin Havić, kazao je ovom prilikom da će oba monitora biti korištena za intenzivnu njegu pacijenata na zaraznom odjelu. Njihova vrijednost je velika jer uz svaki medicinski aparat, kao što su respiratori i anesteziološki aparati, mora biti jedan monitor, a radi se o novim aparatima koji će zamijeniti stare.

U prilogu su video izjave Teodore Pašić i Hajrudina Havića.

  • Radio Bihać
  • 15.05.2020 - 15:04

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI