• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 01:31

Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove donirana vrijedna tehnička oprema

Od proglašenja pandemije inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Unsko-sanskog kantona vršeći kontrole provođenja naredbi kriznih štabova i propisanih higijensko-epidemioloških mjera izvršili su oko 3.500 inspekcijskih nadzora na području Unsko-sanskog kantona.

Nadležni sanitarni inspektori su od početka pandemije zaključno sa 30. 10. 2020. godine izdali ukupno 1.285 rješenja o stavljanju pod zdravstevni nadzor – izolaciju.

Imajući u vidu da se inspekcijski organi nerijetko suočavaju sa nedostatkom adekvatne opreme Dansko vijeće za izbjeglice (DRC) je prepoznalo rad inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Unsko-sanskog kantona kojima je, kao vid podrške u daljem radu, a uz finansijsku podršku Ambasade Švicarske u Bosni i Hercegovini, doniralo informatičku opremu u vrijednosti od 18.806,00 KM.

Ovom prilikom direktor i uposlenici Uprave izražavaju poštovanje i zahvalnost donatorima na vrijednoj donaciji, sa obzirom da je uručena oprema neophodna za svakodnevno obavljanje redovnih inspekcijskih aktivnosti, čiju smo nabavku, sve do sada, finansirali i obezbjeđivali iz vlastitih sredstava.

  • Radio Bihać
  • 06.11.2020 - 15:02

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO