• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Subota, 02.12.2023 - 20:11

Keanu Reeves otkrio koja su njegova dva najlošija filma: Bilo je katastrofa

Kanadski glumac Keanu Reeves nedavno je za medije otkrio koja svoja dva filma smatra najlošijim.

Naime, iako je glumac najpoznatiji po svom radu u žanrovima kao što su akcijski trileri, povremeno je znao glumiti i u horror filmovima.

Tako je prema kritičarima u filmu "Constantine" imao jednu od svojih najboljih horror izvedbi, nadilazeći granice nadnaravnog filmskog žanra i dovodeći ulogu kultnog detektiva u novo svjetlo. Horror reditelja Francisa Lawrencea, Reevesa je označio kao jednu od najznačajnijih filmskih zvijezda u to vrijeme.

Međutim, iako je Reevesova uloga u ovom filmu smatrana pravim kinematografskim čudom, postoje neki horror filmovi koje on smatra da su najlošije kvalitete.

Reeves je jednom objasnio da je bio prevaren u svojoj ulozi u horror filmu "The Watcher" iz 2000. godine, kojeg je režirao Joe Chabarnic, a u kojem su također glumili James Spader i Marisa Tomei. Radnja filma govori o nekadašnjem agentu FBI-a kojeg uhodi serijski ubojica. Reeves je jednom rekao za

"Scenarij mi nikad nije bio zanimljiv, ali moj je prijatelj krivotvorio moj potpis na ugovoru. Nisam mogao dokazati da jest i nisam želio da me tuže, pa nisam imao drugog izbora nego snimiti film", priznao je Reeves.

Kasnije je progovorio o horor filmu "Knock Knock" iz 2015. godine jer su mediji primijetili da više ne glumi u sličnim filmovima.

"Bila je to katastrofa. Mrzim taj film. To je užasno", poručio je glumac.

Inače, Keanu Reeves najpoznatiji je po franšizama "John Wick" i "Matrix", ali ostvario je uloge i u romantičnim filmovima kao što su "The Lake House", "Sweet November", "My Own Private Idaho" i "Destination Wedding".

  • klix.ba/radiobihac.som
  • 20.11.2023 - 09:06

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI