• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    °C
  • Četvrtak, 11.08.2022 - 07:04
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Kolona sa posmrtnim ostacima žrtava zločina u Prijedoru zaustavila se i na Gradskom mostu u Bihaću

Ovogodišnja kolona sa posmrtnim ostacima 12 žrtava zločina u Prijedoru 1992. godine, na putu od Identifikacionog centra "Šejkovača" u Sanskom Mostu prema Memorijalnom centru "Kamičani", prolazi kroz skoro sve gradove i općine u Unsko-sanskom kantonu (USK).  

Zbog stavljanja pijeteta žrtvama, ne ide direktno od Sanskog Mosta prema Kozarcu, nego prethodno prolazi kroz Ključ, Bosanski Petrovac, Bihać, Bosansku Krupu i Bosanski Novi (Novi Grad). Tako građani svih ovih gradova imaju priliku odati poštovanje žrtvama ratnog zločina u Prijedoru.

Kolona se oko 16 sati zaustavila i na Gradskom mostu u Bihaću.

"Ove godine ukopavamo šest žrtava sa lokaliteta masovne grobnice Korićanske stijene, dvije sa lokaliteta grobnice Jablanica - Prosara u općini Bosanska Gradiška, jedna je žrtva sa lokaliteta Hrastove glavice, jedna iz Tomašice i ostale sa lokaliteta Kozarca. Sutra ukopavamo oca i sina, Himzu i Fikreta Marošlića, koji su imali 52, odnosno 21 godinu kada su ubijeni. Oni su ujedno najstarija i najmlađa žrtva, koje ukopavamo na ovogodišnjoj kolektivnoj šehidskoj dženazi", riječi su doktora  Muje Begića iz Instituta za nestale osobe i člana Organizacionog odbora za obilježavanje 20. jula - Dana sjećanja na žrtve zločina u Prijedoru.

Kolektivna šehidska dženaza za ovih 12 žrtava bit će klanjana u utorak, 20. jula, s početkom u 12 sati.

  • Radio Bihać
  • 19.07.2021 - 16:43

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO