• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 10:24

Komesarka Vijeća Evrope za ljudska prava posjetila migrantski kamp na Vučjaku

Kamp se mora zatvoriti što prije

"Ovim ljudima se podhitno moraju osigurati humani uslovi za život i na tome ću insistirati prilikom razgovora s političkim zvaničnicima", rekla je Mijatović, ...

Komesarka za ljudska prava Vijeća Evrope Dunja Mijatović, posjetila je jutros prihvatni centar za migrante na Vučjaku kod Bihaća. Ocijenila je da su uslovi u ovom migrantskom kampu neprihvatljivi i da ga treba zatvoriti već danas.

"Situacija u ovom kampu je u potpunosti neprihvatljiva, sramotna. Ne mogu vjerovati da je ovakvo nešto uopšte formirano u Bosni i Hercegovini. Uslovi nisu dostojni čovjeka i ovaj improvizirani kamp se mora zatvoriti što prije. Ovim ljudima se podhitno moraju osigurati humani uslovi za život i na tome ću insistirati prilikom razgovora s političkim zvaničnicima", rekla je Mijatović.

Mijatović će danas u Bihaću razgovarati s predstavnicima gradske i kantonalne vlasti, te obići ostale prihvatne kampove na području Unsko-sanskog kantona. Za 6. decembar je u Sarajevu zakazana konferencija za novinare, na kojoj će komesarka Vijeća Evrope za ljudska prava govoriti o migrantskoj krizi u našoj zemlji.

  • Radio Bihać
  • 03.12.2019 - 13:44

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI