• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    -4 °C
  • Srijeda, 19.01.2022 - 04:45
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Komšić i Džaferović na Bledskom forumu, brojni susreti sa EU i regionalnim zvaničnicima

Jutros je počeo Bledski strateški forum, na kojem učestvuju predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović.

Forum je otvoren govorom predsjednika Međunarodnog olimpijskog komiteta Thomasa Bacha, a potom su se zvanicama obratili ministar vanjskih poslova Slovenije Anže Logar, predsjednik Evropskog vijeća Charles Michel i premijer Republike Slovenije Janez Janša.

Nakon uvodnog dijela uslijedit će i prvi panel "Budućnost Evrope - Ostati i opstati".

Komšić i Džaferović bit će učesnici drugog panela "Budućnost Evrope - Proširenje" koji počinje u 16.30 sati.

Na marginama Foruma u četvrtak će se članovi Predsjedništva BiH sastati s predsjednikom Republike Slovenije Borutom Pahorom.

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik odlučio je da ne prisustvuje forumu zbog toga što, između ostalog, učestvuje i visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt, kojeg smatra nelegitimnim.

Strateški forum na Bledu tradicionalno okuplja lidere regiona i zemalja članica Evropske unije, kao i predstavnike evropskih institucija.

Osim zvaničnika Slovenije predvođenih predsjednikom te države Borutom Pahorom, forumu prisustvuje i predsjednik Evropskog parlamenta Charles Michel, specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak te lideri iz regiona.

  • faktor.ba
  • 01.09.2021 - 14:37

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO