• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 07:41

Konkurs za sufinansiranje samozapošljavanja u FBiH bio otvoren samo minutu

Iz Federalnog zavoda za zapošljavanje kazali su kako je Javni poziv morao biti zatvoren tako brzo zbog velikog interesa i ograničenosti sredstava.

"Tokom ove godine Javni poziv će biti objavljen još dva puta tako da sve osobe koje danas nisu mogle aplicirati imat će tokom godine u dva navrata priliku da to učine. Proces apliciranja i realizacija programa su apsolutno transparentni te će danas na stranici zavoda biti dostupni spiskovi aplikanata", kazali su iz ove institucije.

FZZZ objavio je tri poziva od kojih su dva objavljena jučer. Također su kratko trajali, a na web stranici je objavljeno kako je zbog dovoljnog broja pristiglih prijava i ograničenosti sredstava Javni poziv zatvoren za Tuzlanski, Zeničko-dobojski, Srednjobosanski, Unsko-sanski, Hercegovačko-neretvanski, Zapadnohercegovački, Kanton Sarajevo i Kanton 10. Na oba programa objavljena je lista aplikanata.

Za ova tri programa ove godine je izdvojeno 40 miliona KM. Prema izjavama direktorice FZZZ-a Helene Lončar, cilj je zapošljavanje najmanje 11.000 osoba s evidencije nezaposlenih u FBiH. Zavod će sufinansirati prvo radno iskustvo, zapošljavanje žena i mogućnost produženog sufinansiranja i zapošljavanja.

  • klix.ba / Radio Bihać
  • 28.02.2018 - 11:06

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO