• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Četvrtak, 28.03.2024 - 16:18

Lokalne zajednice iz cijele BiH daju moralnu i prijateljsku podršku Bihaću

Nadležne institucije pozvane da daju svoj doprinos u rješavanju migrantske krize

Posjeta gradonačelnika i načelnika organizovana uz podršku USAID-ovog projekta PRO-Budućnost, ...

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je jučer 10 načelnika i gradonačelnika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, koji su u Bihać došli da daju podršku Bihaću u svjetlu aktualne migrantske krize.

Načelnici i gradonačelnici Banje Luke, Centra Sarajevo, Doboja, Jajca, Ljubuškog, Petrova, Prijedora, Sanskog Mosta, Bosanskog Petrovca i Vareša potpisali su zajedničku izjavu kojom pružaju jednoglasnu i široku podršku Bihaću, u smislu moralne i prijateljske pomoći, pozvavši pri tom svenadležne institucije i ustanove da daju svoj doprinos pri rješavanju migrantske krize.

„Današnjom zajedničkom izjavom pozivamo najviše državne instance i institucije da realiziraju obavezu koju su preuzeli, odnosno da se promptno održi posebna zajednička sjednica oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i Vijeća ministara BiH na ovu temu, na kojoj će se sva otvorena pitanja navedenog globalnog izazova, koji sada pritišće BiH, odnosno Grad Bihać, raspraviti na način da se bh. javnosti i građanima Bihaća daju odgovori i ponude rješenja“, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Fazlić.

Posjeta gradonačelnika i načelnika organizovana je uz podršku USAID-ovog projekta PRO-Budućnost. PRO-Budućnost je projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), koji implementira Catholic Relief Services (CRS) u saradnji sa Forumom građana Tuzle, Centrom za razvoj mladih Kult, Nansen dijalog centrom Mostar, Caritasom BiH i Helsinškim parlamentom građana Banja Luka.

 

  • Radio Bihać
  • 29.03.2019 - 09:17

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO