• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 13:25

Manifestacija “Mini šampioni” okuplja 450 djece u Doboju

U subotu, 1. juna 2019. godine od 10:00 do 15:00 sati u Gradskom parku u Doboju održat će se deveta po redu manifestacija “Mini šampioni”.

Ovaj veliki zabavno-sportski događaj za djecu organizuje Otvorena zabavna škola fudbala (CCPA-OFFS) pod direktnim pokroviteljstvom UEFA-e, te uz sponzorsku podršku kompanije Mastercard, Nogometnog/fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i grada Doboja sa svojim službama.

 

Učesnici ovogodišnjih Mini šampiona su djeca koja dolaze iz Doboja, Grapske, Rudanke, Kotorskog, Teslića, Jelaha, Usore, Zavidovića, Maglaja, Žepča, Kosove, Doboj Juga, Gračanice, Lukavca, Petrova, Doboj Istoka, Banovića i Živinica. Više od 450 dječaka i djevojčica iz 30 klubova, vrtića, škola i ustanova iz BiH, bit će podijeljeno u timove ovogodišnjih finalista Lige šampiona i rad na stanicama će se odvijati u duhu UEFA takmičenja, navijanja, fair play-a i međusobnog poštivanja.

„Iskreno mi je drago što je Doboju ove godine pripala čast da bude domaćin ovako velike manifestacije, koja okuplja mlade i ljubitelje sporta. Siguran sam da će Doboj opravdati ukazano povjerenje, te da će biti prilike da opet budemo domaćini ovakvih događaja“ izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

 

Mini šampioni će se odvijati na 15 stanica Fun Football-a, postavljenih u Gradskom parku u Doboju. Sa djecom će raditi blizu 100 trenera i asistenata. Osim igranja fudbala, bit će upriličeno i niz kreativnih i edukativnih radionica za djecu kroz  baby zonu, likovne i muzičke radionice, te radionice posvećene fudbalu, očuvanju životne okoline, zdravoj ishrani, sigurnosti djece u saobraćaju i fer navijanju.

„Projekat MINI ŠAMPIONI je iznimno važan događaj u kalendaru aktivnosti koje NS/FS BiH podržava i aktivno učestvuje sa svojim dugogodišnjim partnerom, Otvorenom školom fudbala. I ove, kao i svih prethodnih godina, manifestacija privlači veliki broj dječaka i djevojčica iz cijele Bosne i Hercegovine. Želimo da Gradski park u Doboju bude mjesto susreta budućih šampiona u fudbalu. Lijepo zajedničko druženje treba proteći u igri i zabavi, a neka pobjedi međusobno razumijevanje i dječija radost. Svim učesnicima ove manifestacije želim da budu pravi predstavnici onoga što oni zaista i jesu, ambasadori ljubavi i prijateljstva!“. - izjavio je Adnan Džemidžić, generalni sekretar NS/FS BiH.

 

„Očekujemo više od 450 djece koji će obučeni u boje ovogodišnjih finalista UEFA Lige prvaka, Liverpoola i Tottenhama,  moći igrati zabavni fudbal i uživati  cijeli dan. Za djecu koja se umore od fudbala, te za posjetioce i prolaznike obezbijedili smo i mnoštvo drugog zabavnog sadržaja – radionice i zonu za bebe, a sve sa ciljem da se djeca povezuju i bezbrižno druže slaveći UEFA-inu ideju RESPECT-a. Zahvalni smo da uz pomoć vjernih partnera UEFA-e, kompanije MasterCard, te Nogometnog saveza BiH, možemo omogućiti zabavnu igru i dan za pamćenje za svu djecu koja će doći.“, izjavio je Esad Hadžijusufović, koordinator projekta Mini Šampioni.

Doboj, 21.05.2019

  • Adna Tatarević info@ebbecomms.com
  • 21.05.2019 - 13:48

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI