• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Četvrtak, 28.03.2024 - 19:51

Merhamet migrante pomaže iz vlastitih sredstava

Konvoj sa hranom i drugim potrepštinama stigao na Vučjak

Muslimansko dobrotvorno društvo Merhamet dopremilo je u subotu konvoj pomoći u Bihać za migrante koji su locirani na Vučjaku. U šest kombi vozila stigla je pomoć sa hranom, vodom, voćem, sredstvima za higijenu, ćebadi i drugim potrepštinama. Regionalni odbor Merhameta iz Tuzle, sa svojim timom kuhara, pripremio je tople obroke u Narodnoj kuhinji Imaret u Bihaću, koji su potom podijeljeni migrantima.

Predsjednik Merhameta Kenan Vrbanjac je podsjetio da Merhamet od početka migrantske krize pomaže migrante u Unsko-sanskom kantonu, ali i u Tuzli, Sarajevu i Mostaru, te da ovo nije prvi konvoj koji je stigao u Bihać.

– Ovoga puta smo se odazvali na poziv, odnosno javni apel reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazovića da se pomogne migrantima. Željeli smo da ovu našu akciju provedemo na dan rođenja Muhameda a.s., te smo tim povodom u jednoj od naših javnih kuhinja pripremili i halvu za sve migrante u kampu Vučjak. Inače, Regionalni odbor Merhamet u Bihaću od samog početka migrantske krize redovno pomaže ovim nevoljnicima kako bi im olakšao njihov migrantski život. Isto tako, Regionalni odbor Merhameta Tuzla, u svojoj Narodnoj kuhinji Imaret, svakodnevno priprema po dva obroka za migrante kojih je sve više u tom gradu – kazao je Vrbanjac.

Prema njegovim riječima, Merhamet pomaže migrante iz vlastitih sredstava i resursa, što je dodatno opterećenje za ovu humanitarnu organizaciju jer od države ne dobija nikakva sredstva za ovu namjenu.

  • Radio Bihać
  • 12.11.2019 - 10:43

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO