• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Četvrtak, 28.03.2024 - 19:11

Mještani MZ Kamenica obilježili Dan svoje mjesne zajednice

U prisustvu mještana bihaćkog naselja Kamenica, sinoć je prigodnom manifestacijom obilježen Dan MZ Kamenica. Kao i svake godine ispred Šehidskog spomen obilježja napravljenog u znak sjećanja na šesnaest poginulih mještana ovog naselja, okupili su se preživjeli pripadnici Odreda TO Kamenica i predstavnici gradske i federalne vlasti.

Uz prigodan vjerski sadržaj, položeno je i cvijeće na Šehidsko spomen obilježje, a organizirani su  tradicionalno druženje i sportska takmičenja.  Dodijeljene  su zahvalnice i priznanja najzaslužnijim pojedincima i institucijama, te priznanje „Kamenički gazija“ koju je i ove godine osvojio Dino Halilagić.

Ekrem Okić, predsjednik Savjeta MZ Kamenica  u svom obraćanju zahvalio je svima na dolasku i prisjećanju na hrabre heroje koji su dali živote za slobodnu državu Bosnu i Hercegovinu.

„Hvala Savjetu MZ Kamenica koji je i ove godine uspješno organizirao manifestaciju kojom se prisjećamo 16 naših sugrađana koji su dali živote za državu BiH i ovo je najbolji primjer kako se  jedna mjesna zajednica i njezini stanovnici prisjećaju svojih heroja“- kazao je Jasmin Stambolija, savjetnik gradonačelnika Bihaća.

  • 13.09.2021 - 11:58

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI