• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 12.04.2024 - 23:23

Mladi košarkaši Bosne XXL iz Bihaća najuspješniji u USK i okruženju

Sadašnje generacije predvodi iznimno talentovani Dino Subašić, koji je već privukao pažnju velikog broja renomiranih evropskih skauta i trenera, ...

Pionirska i kadetska selekcija Škole košarke "Bosna XXL" iz Bihaća ponovo su nadmašile konkurenciju u Unsko-sanskom kantonu, te osvojile šampionske titule u ovosezonskom ligaškom takmičenju.Time je nastavljen dugogodišnji pobjednički kontinuitet, odnosno potvrđen kvalitetan rad i selekcija trenera Edisa Subašića i njegovih saradnika.

"Nama u Bosni XXL nikada nije bio prioritet rezultat, nego rad i maksimalno posvećivanje pažnje talentovanim košarkašima, međutim u takvom ambijentu rezultat sam dođe. Zaista s ponosom ističemo sve naše perspektivne takmičarske generacije", kazao je trener i osnivač Škole košarke "Bosna XXL" Edis Subašić.

Kroz najuspješniju košarkašku akademiju u Unsko-sanskom kantonu prošli su brojni uspješni košarkaši, među kojima i reprezentativac BiH Džanan Musa. Sadašnje generacije predvodi iznimno talentovani Dino Subašić, koji je već privukao pažnju velikog broja renomiranih evropskih skauta i trenera.

"Moram pohvaliti moje saigrače, jer kompletan tim je zaslužan za sve naše uspješne rezultate. Nadam se da ćemo imati priliku za nastup i dobar rezultat na federalnom, odnosno državnom natjecanju. Ja sam konkretno za sada u Bihaću, a o ponudama iz regiona i Evrope razmišljat ću vjerovatno kada se smiri ova situacija sa koronavirusom", riječi su trinaestogodišnjeg Subašića.

U Košarkaškom savezu Unsko-sanskog kantona ističu važnost sportskih takmičenja za najmlađe, s obzirom na sva dešavanja i ograničenja zbog koronavirusa.

"Zadovoljni smo prije svega što smo uspješno realizirali ovosezonsko takmičenje u šest omladinskih konkurencija i što smo u potpunosti ispoštovali sve mjere i preporuke o ponašanju na sportskim terenima, koje su uslovljene pandemijom koronavirusa. Jednostavno moramo bez obzira na sve, naročito djeci dozvoliti i organizirati neki način bavljenja sportom i druženja", ustvrdio je Amir Kurbegović iz Košarkaškog saveza USK.

Nakon završnice pionirskog i kadetskog kantonalnog prvenstva za dječake, u narednim danima uslijedit će posljednje utakmice takmičenja juniora, kao i ligaškog natjecanja za djevojčice.

  • Radio Bihać
  • 22.02.2021 - 11:39

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI