• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Četvrtak, 28.03.2024 - 18:28

Musa riješio fantastičan El Clasico za veliku pobjedu Reala nad Barcelonom

U 21. kolu košarkaške Eurolige imali smo priliku gledati sjajan El Clasico između Real Madrida i Barcelone, a okončan je nakon produžetka rezultatom 91:86 u korist domaćina koji je slavio na krilima našeg Džanana Muse.

U El Clasicu dobili smo velika uzbuđenja, kako se i očekivalo. No, prema startu utakmice nije "mirisalo" da će biti uzbuđenja jer je Barcelona krenula furiozno.

Katalonci su brzo došli do čak 12 poena prednosti, ali je Real u igru vratio Džanan Musa koji je u prvom poluvremenu bio najraspoloženiji. Sa sedam poena od 21 Reala, držao je Kraljevski klub u igri.

Ipak, na poluvrijeme se otišlo sa sedam poena prednosti u korist gostiju, pošto je rezultat glasio 32:39.

Nastavak utakmice donosi nevjerovatan povratak Reala. Musa je "stao" i neko vrijeme proveo je na klupi, no Sergio Llull je svojim trojkama vratio ekipu u igru.

Četiri minute prije kraja Real dolazi do prednosti i ušlo se u dramatičnu završnicu. Četiri sekunde prije kraja bilo je 73:73, a Real je imao napad. No, Llull pravi korake i otišlo se u produžetke.

Regularni dio utakmice završen je neriješenim rezultatom, a onda je Džanan Musa ponovo zablistao kada je najviše trebalo. Naš košarkaš postiže sedam poena u produžecima, a 18 ukupno, za veliki preokret Reala i pobjedu.

Od pomenutih sedam poena, postigao je vjerovatno i najvažniju trojku kojom je Real otišao na pet poena razlike u produžetku. Tolika je na kraju i bila prednost Kraljevskog kluba (91:86).

Uz 18 poena, Musa je dodao i tri asistencije. Najefikasniji u Realu bio je Gabriel Deck sa 23 poena, dok je Llull postigao kao i Musa 18 poena.

Kod Barcelone 17 je postigao Nikola Mirotić, a 12 Jan Vesely.

  • klix.ba
  • 27.01.2023 - 07:42

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI