• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    1 °C
  • Petak, 03.12.2021 - 16:36

Na Jahorini i u M. Gradu počela taktička vježba MUP-a RS

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske danas organizuje taktičku vježbu na području Jahorine i Mrkonjić Grada. Zbog održavanja ove vježbe reagirao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, koji je o tome obavijestio i zamjenika američkog državnog sekretara i specijalnog izaslanika predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabirela Escobara.

Današnju vježbu nadgledao je i helikopter EUFOR-a, što je potvrdio i ministar MUP-a RS, Dragan Lukač.  “Imali ste priliku da vidite da se pojavio EUFOR avion koji je nadletio pet šest puta okolo. Iz tog razloga nismo digli drugi helikopter da ne bi napravili neku incidentnu situaciju. Nisu imali potrebu za tim s obzirom na to da su ovdje predstavnici EUFOR-a. Mi aposlutno ništa ne krijemo i sve što su mogli da vide iz vazduha mogli su da vide i ovdje sa zemlje”, rekao je je Lukač.

Lukač je poručio da vježba nije provokacija i da je bila najavljena prije nekoliko mjeseci. Dodao je da je lokacija izabrana zbog velikog turističkog potencijala koji Jahorina ima i velikog broja ljudi tokom sezone.

  • federalna.ba
  • 22.10.2021 - 15:11

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO