• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 12:39

Najava sportskog vikenda

Rukometašice Bihaća u nedjelju, na parketu sportske dvorane „Luke“ dočekuju Krivaju iz Zavidovića

Košarkaški klub „Željo 1971“ ovog vikenda je domaćin drugog „Una Kupa Bihać 2017“, ...

Pred nama je bogat sportski vikend u gradu na Uni. Rukometašice Bihaća u nedjelju, na parketu sportske dvorane „Luke“ dočekuju Krivaju iz Zavidovića. Ogled drugog kola Premijer lige BiH počinje u 17 sati.

Podsjetnik, Bišćanke su na startu ove takmičarske sezone poražene u Hadžićima 24:20, dok je ekipa Krivaje trijumfovala protiv Ilidže na domaćem parketu – rezultatom 31:23. Da bi došle do prve ovosezonske pobjede, Bišćankama će u nedjelju neophodna biti i značajna navijačka pomoć.

Košarkaški klub „Željo 1971“ ovog vikenda je domaćin drugog „Una Kupa Bihać 2017“. Na turniru će nastupiti kadetske selekcije Bosne XXL, zeničkog Kengura, sarajevskog Realway – a i domaćina Želje. Utakmice će se igrati u subotu i nedjelju u sportskoj dvorani „Luke“, a takmičarski program počinje sutra u 12 sati.

Ovog vikenda ćemo na stadionu „Podno borića“ moći uživati i u ligaškom nogometu. Nogometaši Jedinstva u okviru devetog kola Prve lige Federacije BiH dočekuju TOŠK iz Tešnja. Utakmica se igra sutra u 15 sati i 30 minuta.

„Crveno – bijeli“ su u dosadašnjem dijelu prvenstva osvojili samo šest bodova, što je dovoljno tek za 14. poziciju na tabeli. Ogled s ekipom iz Tešnja definitivno je prilika za treću ovosezonsku pobjedu, s obzirom da TOŠK ima samo četiri boda na kontu.

  • Muhamed Sadiković
  • 29.09.2017 - 15:01

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI