• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Četvrtak, 28.03.2024 - 21:16

Najavljena konferencija koja bi trebala stimulirati investiranje na području USK

Dva miliona bh. državljana živi i radi izvan granica svoje zemlje

Uspostaviti bolju komunikaciju u svim sektorima, stimulirati investiranje, predstaviti tehničku podršku i grantove za ulagače, ...

Ekonomski fakultet u Bihaću i Razvojna agencija USK organiziraće krajem juna mjeseca ove godine u Bihaću skup pod nazivom Bosanskohercegovačka izvrsnost – Uloga dijaspore u jačanju ekonomskih kapaciteta BiH.

Kako je rečeno na najavnoj konferenciji za novinare koja je jučer održana u Bihaću, cilj skupa je animirati bh. dijasporu na ulaganje u BiH. Dva miliona bh. državljana ili skoro 50% njenog stanovništva živi i radi van granica svoje zemlje. Skup će biti prilika i da se promoviraju ekonomski potencijali USK.

Kako je pojašnjeno na konferenciji za novinare, cilj je da se uspostavi bolja komunikacija, ne samo u turizmu nego i u drugim sektorima, te da se stimuliraju investicije domaćih investitora i bh. dijaspore. Osim toga, kako je rekla Ada Šabić Lipovača iz Razvojne agencije USK, želja organizatora je da se predstavi tehnička podrška i grantovi koje mogu ostvariti potencijalni ulagači.

Skup će biti upriličen 29. i 30. juna u Bihaću i biće organiziran u dva panela – Uloga dijaspore u jačanju ekonomskih kapaciteta BiH i Izazovi i perspektive održivog razvoja turizma na području USK.

Pokrovitelj skupa su USAID-ovi projekti "Diaspora Invest" i WWF Adria "Zaštićena područja za prirodu i ljude".

  • Radio Bihać
  • 08.05.2018 - 10:25

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI