• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 01.03.2024 - 17:54

Najpoželjniji poslodavac u BiH za 2022. godinu je dm drogerie markt

Titula opravdana i povišicom plate u prosječnom iznosu od 25% za sve zaposlenike

Među 420 nominovanih kompanija u ukupnom poretku, dm drogerie markt je, u izboru web portala Mojposao.ba u kojem je učestvovalo više od 15.000 ispitanika izabran za Najpoželjnijeg poslodavca u BiH za 2022. godinu. Osim toga, dm je osvojio titulu Najpoželjnijeg poslodavca u sektoru maloprodaje te u posebnoj kategoriji „Family-Friendly poslodavac“, koja se dodjeljuje u skladu s UNPFA. 

Bh. javnost ponovo je prepoznala njegovanje dobrog odnosa između zaposlenika i poslodavca koje se ogleda u sigurnosti radnih mjesta, redovnim povećanjima, isplati 13. plate i regresa, ulaganju u stručne edukacije i školovanja, brizi za zdravlje zaposlenika i održavanju pozitivne radne atmosfere, novogodišnje proslave i Obiteljskog dana.

„Ponosni smo što je bosansko-hercegovačka javnost ponovo prepoznala naše kontinuirano zalaganje da zaposlenici dm-a s osmijehom dolaze na posao. Sada nas je već više od 1.000 i zajedno činimo tim koji ostvaruje izvanredne rezultate. Upravo zbog toga je svim zaposlenicima od prvog mjeseca tekuće godine povećana plata za prosječno 25%, što predstavlja slijed dobrih praksi koje njegujemo godinama, poput isplate regresa u visini plate, isplate 13. plate u decembru i drugih benefita za zaposlenike. Ujedno smo time zaposlenicima i njihovim obiteljima željeli olakšati izazovni period inflacije i rasta cijena osnovnih životnih namirnica“, izjavio je Damir Šlosel, direktor dm-a u BiH i dodao da su zaštita i unapređenje fizičkog i mentalnog zdravlja zaposlenika, ulaganje u njihov razvoj i stručno usavršavanje te novčana stimulacija samo neke od dobrih praksi kojima kompanija dm gradi imidž uzornog poslodavca.

Kompanija dm je u protekloj godini u dva navrata povećala plate svim zaposlenicima, u januaru 9,5% i u maju 9%, a po preporuci Vlade FBiH isplaćena je i jednokratna novčana pomoć, u punom iznosu. Iako se preporuka odnosila na područje Federacije BiH, isplatom su obuhvaćeni i zaposlenici u Republici Srpskoj i Brčko distriktu.

Istraživanje koje web portal Mojposao.ba provodi već 16. godinu zaredom ima za cilj otkriti mišljenje javnosti o kompanijama poželjnim za rad, a sve kako bi se poslodavci dodatno motivisali na ulaganje u brend i razvoj ljudskih potencijala. Kompanija dm drogerie markt u BiH priznanje Najpoželjnijeg poslodavca osvaja deveti put, od toga sedmi put zaredom.

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.

dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za 16 godina dm se sa više od 1.000 zaposlenika i 86 prodavnica u 45 gradova te distribucijskim centrom u Sarajevu pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija. U poslovnoj godini 2021/22. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od blizu 273 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata više od 14.400 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača, među kojima je 28 dm robnih marki kao što su Balea, alverde, Mivolis, trend !t up, Denkmit, babylove, dmBio i druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.

dm u BiH imidž Najpoželjnijeg poslodavca, priznanja koje mu je  dodijeljeno devet puta, od toga sedam puta zaredom, gradi kontinuiranom brigom o zaposlenicima te im, uz brojne pogodnosti kao što su redovni sistematski i stomatološki pregledi, školovanja i edukacije, svake godine isplaćuje regres i 13. platu. 

 

  • Radio Bihać
  • 15.02.2023 - 14:14

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI