• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    10 °C
  • Ponedjeljak, 22.04.2019 - 09:18
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Narušavanje nepovredivosti doma, teška krađa, razbojništvo...

Migranti počinioci, ali i žrtve krivičnih djela

Migranti na željezničkoj stanici u Bihaću

Nakon dogovora, Sirijci sa razbojnicima sjeli u automobil, da bi ih ovi nakon kraće vožnje izbacili iz auta, otuđili im mobilne telefone i 7.200 eura, ...

Policija je protekle subote u Bihaću podnijela prekršajnu prijavu protiv migranta iz Afganistana zbog počinjenog prekršaja, koji je u Općinskoj odluci o javnom redu i miru definiran kao „Teturanje, padanje na javnim mjestima, oslanjanje na saobraćajne znakove ili druge objekte koji čine opremu puta, ometanje učesnika u saobraćaju, uznemiravanje prolaznika i građana i slično, usljed utjecaja alkohola i drugih opijata“.

Afganistanca, rođenog 1992. godine, prijavio je uposlenik zaštitarske agencije koji radi na obezbjeđenju prihvatnog migrantskog centra u nekadašnjoj Bihaćkoj industriji rashladnih aparata. Policija je utvrdila da je migrant u alkoholiziranom stanju i da narušava javni red i mir u neposrednoj blizini prihvatnog centra u kojem je smješten.

Policija je istog dana u Orašcu privela dvojicu Libijaca i nad istima zavela kriminalističku obradu zbog provale u privatnu kuću bh. državljanina koji trenutno ne boravi u njoj. Libijci, od kojih je jedan rođen 2000, a drugi 1996. godine, razbili su prozore u prizemlju kuće i tako ušli unutra. Slučaj se u policiji obrađuje kao krivično djelo narušavanja nepovredivosti doma.

Migranti su u noći sa petka na subotu u Bosanskoj Otoci provalili u motel i iz kase ukrali 300 maraka. Pregledom snimaka sa nadzorne kamere policija je utvrdila da su tri nepoznata migranta fizičkom snagom provalila u objekt, otuđili novac i napustili motel u pravcu željeznog mosta. Slučaj je zaveden kao krivično djelo teške krađe, a policijski istražitelji rade na pronalaženju počinilaca pljačke.

U petak su u Velikoj Kladuši žrtve krivičnog djela bili migranti. Trojica Sirijaca su prijavila da su im nepoznata lica otuđila 7.200 eura. Oni su sa ovim licima dogovorili prijevoz drugih šest migranata do Italije, a usluga je trebala biti plaćena navedenim iznosom. Nakon dogovora, prema policijskom izvještaju, migranti su sa razbojnicima sjeli u automobil, da bi ih ovi nakon kraće vožnje izbacili iz auta, otuđili im mobilne telefone i 7.200 eura. Policija radi na identificiranju počinilaca ovog razbojništva.

Orobljeni migranti iz Sirije su rođeni 1984, 1982. i 1986. godine.

  • Radio Bihać
  • 20.11.2018 - 09:39
  • 444

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI