• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    12 °C
  • Četvrtak, 23.05.2019 - 19:59
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Nastavljeno suđenje tužiocu Idrizu Begiću

Jusufhodžić, Aldijanović i Džafić Harbaš svjedočili u korist Begića

- Bio je korektan kolega, ne samo prema meni, nego i prema ostalima, susretljiv, dijelio je iskustvo i pomagao - kazao је Jusufhodžić, ...

U nastavku suđenja tužiocu Idrizu Begiću za primanje mita, svjedoci Odbrane su kazali da im je optuženi rekao da je postupak protiv njega montiran i izrežiran.

Namik Jusufhodžić, tužilac iz Bihaća, ispričao je da je Begić kao službenik u Ministarstvu pravde i Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona bio susretljiv i korektan.

- Kad sam prešao u Tužilaštvo 2010. godine, s obzirom da smo se odranije znali, imali smo korektan odnos. Bio je korektan kolega, ne samo prema meni, nego i prema ostalima, susretljiv, dijelio je iskustvo i pomagao - kazao је Jusufhodžić i dodao da nikada nije čuo da je Begić od nekoga primio mito.

Jusufhodžić je ispričao da se s Begićem sreo nakon izlaska iz pritvora, te da mu je optuženi rekao da mu je sve namontirano. Svjedok je dodao da je u ovom kontekstu Begić spominjao kolegu Huseina Huzeirovića.

Svjedok je potvrdio da mu je poznato da je ranije protiv Begića vođen disciplinski postupak, kao i istraga za krivično djelo pomoć učinitelju nakon počinjenja djela. Dodao je da je Begić disciplinski kažnjen, a da je istraga za krivično djelo obustavljena.

Begić je optužen da je, kao tužilac u Bihaću, od oktobra do decembra 2016., preko posrednika zahtijevao i primio novac u iznosu 3.000 eura od jednog optuženika za šumsku krađu, nakon što se uvjerio da mu prijeti kazna zatvora.

Tužiteljica iz Bihaća Amra Džafić-Harbaš posvjedočila je da je Begić vrhunski pravnik.

Prema riječima svjedokinje, optuženi Begić joj je govorio da je disciplinski postupak, kao i istraga koja je obustavljena protiv njega izrežirana, te da je spominjao kolegu Huseina Huzeirovića, piše BIRN.

- Najviše je na njega ljut i najviše je njega spominjao - kazala je Džafić-Harbaš.

Midhat Aldijanović, službenik Ministarstva unutrašnjih poslava Unsko-sanskog kantona, rekao je da je od Begića puno naučio. Dodao je da se s optuženim jednom vidio nakon što je izašao iz pritvora te da mu je spominjao da mu je podmetnuto od "nekog Salkana".

Nastavak suđenja zakazan je za 18. juni.

  • faktor.ba / Radio Bihać
  • 05.06.2018 - 10:15
  • 599

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI