• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 14:30

Nova zgrada Kantonalnog suda u Bihaću će biti useljiva do aprila mjeseca 2018.

Federalni ministar pravde Mato Jozić boravio u Bihaću

(foto: avaz.ba)

Radovi na zgradi Kantonalnog suda u Bihaću za nekoliko mjeseci će biti okončani, a dogovoreno je i izmještanje Finansijsko-informatičke agencije (FIA) iz zgrade u kojoj je smješteno Tužilaštvo USK.

Uz podršku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) i Vlade USK, nova zgrada Kantonalnog suda će biti opremljena i adekvatnim namještajem i ostalom opremom.

Mato Jozić, federalni mnistar pravde, jučer je u Bihaću izjavio da će zgrada biti useljiva najdalje do 4. mjeseca.

Kantonalni premijer Husein Rošić je rekao da je obezbijeđeno dodatnih 250.000 KM za urbanističke i ekološke dozvole, te priključke električne enrgije i kanalizacije. U Nacrtu budžeta je planirano dodatnih 800.000 KM za opremanje enterijera.

Iako im to nije bila obaveza i VSTV je preko donatorskih sredstava obezbijedilo 180.000 KM za namještaj.

I Tužilaštvo USK će konačno imati normalne uvjete za rad. Pored toga što će FIA biti izmještena, premijer Rošić je najavio i kompletnu rekonstrukciju zgrade.

Svoje zadovoljstvo jučer održanim sastankom u Bihaću iskazale su i Fadila Amidžić, glavna tužiteljica USK i Fata Nadarević, predsjednica Kantonalnog suda u Bihaću.

Federalni ministar pravde Mate Jozić, jučer se sastao i sa predsjednicima općinskih sudova koji djeluju na području USK.

  • Radio Bihać
  • 29.11.2017 - 15:01

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI