• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    29 °C
  • Srijeda, 25.05.2022 - 14:19

Novi spot i pjesma Dine Merlina predstavljeni u prostorijama BHRT-a

Najpoznatiji bosanskohercegovački kantautor Dino Merlin danas je u prostorijama Radiotelevizije Bosne i Hercegovine predstavio novu pjesmu i spot "Krive karte". Također je odlučio predstaviti i pjesmu "Kako da ti kažem".

Zbog podrške radnicima BHRT-a Dino Merlin je odlučio predstaviti četvrti singl sa predstojećeg 12. albuma upravo u prostorijama državne televizije za koju ga kao je istakao vežu mnoge uspomene i gdje je njegova karijera i započela.

"Danas smo u kući u kojoj sam i ja kao i brojne generacije umjetnika i novinara imao svoje početke. Bit će generacijska sramota ako u ovoj kući prestane da gori svjetlo", istakao je on.

Aranžman pjesme "Krive karte" uradio je Marko Louis, mix i mastering Dinin dugogodišnji saradnik Mahir Sarihodžić. Scenarij i režiju za video "Krive karte" je radio bh. režiser Edvin Kalić, direktor fotografije je Igor Lazić, dok je kostimografiju radio bh. dizajner Marko Feher.

"Krive karte" i "Kako da ti kažem" nazivi su dvije pjesme o jednoj priči o opraštanju i iskupljenju. Priči o srušenim mostovima među ljudima, mostovima koje ponovo treba graditi, rekao je Merlin obraćajući se prijateljima i novinarama u studiju Muzičke produkcije BHRT-a.

"Najbolje govorim kad pjevam, pa je ova priča završila kao pjesma, a kako mi je ovo sve jako važno, malo mi je bila jedna, pa sam napisao dvije. Nekada nam život podijeli krive karte, ali zato imamo prave ruke koje pružamo prema drugima, otvorena srca, u želji da nanovo stvaramo. Ovo je moj način da nekome ko mi je važan kažem da mi je žao, da mi je stalo i da bih volio da mi oprosti", rekao je Merlin.

  • bhrt.ba
  • 01.04.2022 - 10:52

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI