• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    14 °C
  • Četvrtak, 23.09.2021 - 10:02
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Obilježen Dan branilaca Bihaća

Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća Bihać i polaganjem cvijeća na mezarju Humci, katoličkom groblju Žegar i mezaru  dr. Irfana Ljubijankića, ratnog ministra vanjskih poslova RBiH, jučer je obilježen Dana branilaca Bihaća. I ove godine predstavnici boračkih organizacija, gradskih i kantonalnih vlasti, prisjetili su se jednog od najsudbonosnijih dana u odbrani Bihaća. U prisustvu ratnih komandanata i boraca 5. korpusa Armije RBiH, HVO Regije Bihać i policije, prisutnima su se obratili bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić, predsjedavajući GV Bihać Davor Župa, ministar za boračka pitanja USK Ermin Zulić, Mustafa Ružnić, premijer USK, profesor historije Dino Dupanović, te ratni komandanti Senad Šarganović, Hamdija Abdić, Mirsad Selmanović i Franjo Grgić.

Ratni komandanti Mirsad Selmanović, Senad Šarganović, Hamdija Abdić i Franjo Grgić u svojim obraćanjima osvrnuli su se na dešavanja 16. juna 1992. godine, koja su, kako su istakli, agresoru pokazali da Bihać nikada neće biti osvojen i da će ovaj kraj i narod biti nezaobilazan faktor u oslobađanju države BiH.

Zahvalivši se svim braniocima, pripadnicima namjenske industrije, logistici, doktorima i medicinskim sestrama, omladini, uposlenima u elektrodistribuciji, pošti i vodovodu na nemjerljivom nemjerljivom doprinosu u odbrani Bihaća, Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća kazao je da je da je herojstvo i odlučnost branilaca Bihaća inspiracija i današnjim generacijama koje se u miru bore za bolji Bihać.

  • Radio Bihać
  • 18.06.2019 - 11:14

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI