• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 01.03.2024 - 19:13

Održana druga dm akademija za bh. poduzetnice

U ponedjeljak je u Bistro Zdravo u Sarajevu održana 2.dm akademija za bh.  poduzetnice. Akademija je okupila 12 sjajnih ženskih biznisa iz cijele BiH, a rezultat je petomjesečne FEEL GOOD kampanje tokom koje su dm kupci kupovinom FEEL GOOD majice donirali 3 KM za ovaj edukativan i osnažujući edukativan projekt koji jača poduzetnički sistem u BiH. Ukupna vrijednost donacije, i ove godine, iznosila je 9.000 KM.

Ovo je četvrto izdanje FEEL GOOD majice, a kroz projekt je dosad pružena edukacija više od 300 žena, dok su kroz projekt realizirani i edukativni webinari, profesionalna fotografisanja žena poduzetnica i njihovih proizvoda, kao i promocija njihovih brendova.

Učesnice akademije su imale priliku kroz edukativna predavanje i vježbe saznati više o plasmanu proizvoda na ciljano tržište, ambalaži proizvoda i brandingu. Jelena Radonja, asortiman menadžerica dmBiH te Ajla Hadžić, menadžerica marketinga ovog drogerijskog lidera na bh. tržištu su iz vlastitog iskustva govorile o ovim važnim temama.

„FEEL GOOD priču pričamo već četiri godine i veoma smo ponosni kada vidimo dame širom naše zemlje kako nose majicu u potpunosti izrađenu u BiH. Zahvaljujući i njima, do sada smo uspjeli podržati više od 300 bh. poduzetnica u početku ili razvijanju njihove poslovne priče. Jučerašnja Akademija je bila sjajna prilika za razmjenu iskustava i pitanja iz domena marketinga i svega što jedan brend prolazi prije nego što dođe do krajnjeg kupca. Drago nam je da je Akademija bila veoma interaktivna i da smo prijavljenim učesnicama ponudili naša iskustva“, izjavila je Ajla Hadžić, menadžerica marketinga dmBiH.

Kroz temu „Sve što bih boljela da sam znala na početku karijere“ svoja iskustva i lekcije s učesnicama dm akademije podijelila je i Ana Ćavar.

„Činjenica da smo za 2. dm akademiju za bh. poduzetnice dobili gotovo 200 prijava te da je bio izazov izabrati 12 brendova koji su jučer s nama započeli jednu novu eru svog poslovanja, pokazuje kako su konkretne edukacije i podrška važne za poduzetnice u BiH. Sretni smo što uz dm drogerie markt ženama pokazujemo kako da povećaju vidljivost i konkurentnost svojih biznisa, kao i što sudjelujemo u samopouzdanijem kreiranju nekih novih sjajnih priča u Made in BiH potpisu" - dodala je Ana Ćavar, direktorica i osnivačica Bonjour.ba, najčitanijeg bh. lifestyle portala.

Poduzetnice su se tokom Akademije i same iskušale u pripremi marketing plana, ali i uživale u inspirativnim razgovorima, networkingu i razvoju svojih vještina.

"Akademija za poduzetnice je na mene ostavila jako pozitivan uticaj, naučila sam i izvukla vrlo bitne i korisne informacije za koje sam sigurna da ću u budućnosti primijeniti na svom brendu. Isto tako sama interakcija sa ostalim učesnicama je bila nadahnujuća" - rekla je fotografkinja Muna Mešić, jedna od bh. poduzetnica koja je bila dio dm akademije.

Uz ovakve snažnu žensku podršku i predavanja iz kojih se mogu naučiti lekcije primjenjive na svaki biznis, poduzetnice su s Akademije otišle ispunjene novom energijom, koja će svoju snagu pokazati kroz njihove buduće radove, projekte i poslovne uspjehe, a koje svi jedva čekamo vidjeti.

 

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.

dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za 17 godina dm se sa više od 1.100 zaposlenika i 88 prodavnica u 46 gradova te distribucijskim centrom u Sarajevu pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija. U poslovnoj godini 2022/23. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 344,1 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata više od 13.400 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača, među kojima je 30 dm robnih marki kao što su Balea, alverde, Mivolis, trend !t up, Denkmit, babylove, dmBio i druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.

dm u BiH imidž Najpoželjnijeg poslodavca, priznanja koje mu je  dodijeljeno devet puta, od toga sedam puta zaredom, gradi kontinuiranom brigom o zaposlenicima te im, uz brojne pogodnosti kao što su redovni sistematski i stomatološki pregledi, školovanja i edukacije, svake godine isplaćuje regres i 13. platu.  

  • Radio Bihać
  • 22.11.2023 - 12:25

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI