• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    33 °C
  • Ponedjeljak, 04.07.2022 - 14:42
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Omladinski film festival Sarajevo

U glavnoj selekciji 14. OFF-a 14 kratkih filmova

Četrnaesto izdanje Omladinskog Film Festivala Sarajevo ovog ljeta donosi više od 40 filmova, a poseban naglasak, kao i svake godine, stavlja se na selekciju OFF Short – Wolf Competition, koja će ove godine predstaviti 14 filmova.

Selektor ovogodišnje selekcije je bh. redatelj Ado Hasanović, koji je nakon gledanja više od dvije stotine kratkih filmova izabrao najbolje.

U ovogodišnjoj selekciji OFF Shorts – Wolf Competition predstavit će se ukupno 14 zemalja, što je rekordan broj zemalja učesnica na jednom izdanju OFF-a.

Filmovi u selekciji su: Notte romana by Valerio Ferrara (Italija), Vlada goes to London by Arti Savchenko (Izrael), What do you think? by Ioana Vatamanu-Margineanu (Moldavia) , The Lark (Ševa) by Katarina Krstić (Srbija), Trebala bih Krenuti by Sara Ristić (Bosna i Hercegovina), Adio by Karlo (Croatia), Ficciones by Teo Planell, Alejandra Kikidis (Spain), Bits by Áron Horváth (Slovenia), On Your Behalf by Ana Garcia Rico (UK) , Milk tooth by Boris Gavrilović (Germany), Victoria by Lukas Grevis (Luxemburg), Green Desert by Carolina Schmidt (Austria), Vera by Hana Bucalija (Kosovo), Cocon by Lisette Vlassak (Holandija), saopćeno je iz Press službe 14. OFF-a.

– Gledanje filmova za selekciju OFF Shorts za mene je kao putovanje kroz vrijeme gdje pronalazim sam sebe. Ono što ja gledam u filmovima dok ih selektujem su jednostavne priče i prirodnost glumaca. Fokusiram se mnogo na autore koji su iskreni i čiji filmovi mi izazovu emociju, ali i na filmove koji imaju i neke neobične elemente i ludosti ali da su to filmovi koji su jednostavni i imaju nešto ljudsko u sebi – izjavio je direktor programa kratkog filma OFF-a Ado Hasanović.

Ovogodišnji 14. Omladinski Film Festival Sarajevo se održava od 19 do 23. jula na četiri festivalske lokacije.

Festival pored takmičarskih selekcija predstavit će i talent program OFF New Generation, edukacijski program OFF Škola filma koja počinje 10. juna. U sklopu Festivala ove godine biće održana i dva koncerta. OFF ove godine predstavlja i novo otvoreno kino za 500 osoba u jednom od najljepših sarajevskih parkova.

Tokom juna OFF će predstaviti i ostale programske sadržaje i lokacije kao i specijalne goste Festivala.

  • fokus.ba
  • 26.05.2022 - 13:02

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO